r
Nosalty Logó

Málnás-csokis keksz barnított vajjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Málnás-csokis keksz barnított vajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    250.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 409 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170° C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Tegyük a vajat egy serpenyőbe. Közepes lángon addig főzzük, amíg a vaj barnulni nem kezd, körülbelül 3-4 percig. Miután intenzíven felhabzott, vegyük le a tűzről, majd tegyük át egy hőálló tálba, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.
  3. A barna vajjal keverjük simára a barna cukrot, a kristálycukrot, a tojást és a vaníliát. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a közepesen durvára aprított csokoládét és az egész málnaszemeket. A tészta kissé nedves lehet a gyümölcstől, de ne keverjük túl.
  4. A tésztából formázzunk (fagyiskanállal) evőkanálnyi, gömbölyű golyókat, és helyezzük egymástól 4-5 centi távolságra az előkészített tepsire. Kissé nyomkodjuk le a tésztát, majd toljuk a sütőbe, és süssük kb. 8, max. 10 percig.
  5. Ezt követően vegyük ki a sütőből, és egy nagy pogácsaszaggatót vagy egy pohár száját forgassunk meg a lágy tészta körül, majd ütögessük is a tepsit a pultra 1-2 alkalommal, hogy szép formája legyen, és elsimuljon. Süssük további 3-4 percig, amíg a kekszek szépen kezdenek megdermedni.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni a sütiket a tepsiben. A sütőlapon még úgy is tovább sülnek egy picit. Nyomkodjunk a tetejére rusztikusan pár szem málnát és egy kis tört csokoládét. Végül hintsük meg tengeri sóval (opcionális).
  7. Fogyasszuk langyosan, teával-kávéval isteni! Ha pedig eltennénk, hagyjuk kihűlni, és tároljuk légmentesen záródó edényben legfeljebb 4-5 napig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2374
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 28.

Receptkategóriák

Málnás-csokis keksz barnított vajjal
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A barnított vajjal készült házi kekszek jóval extrábbak, mint a hagyományosabb változatok. A recept első és legfontosabb lépése hogy "megpirítsuk" a vajat. Ez igazán egyszerű: egy serpenyőben, közepes lángon főzzük, amíg fel nem habzik. Ekkor lekapcsoljuk a hőt, és hőálló tálban hagyjuk, hogy a vaj kissé kihűljön. A serpenyő alján apró, barna darabkák képződnek, ezek azok a diós ízű apróságok, amelyektől igazán finom lesz. A barnított vaj mellett a keksz másik fontos összetevője a friss málna, de fagyasztottal is elkészíthető. A kész kekszeket ne felejtsük el meghinteni icipici tengeri sóval, az ízek kihangsúlyozása végett! Ebben a receptben tényleg nincs mit nem szeretni, próbáljátok ki ti is, de csak óvatosan, mert a függői lesztek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek