r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta Csöpp konyhájából

Csöpp
Gyümölcsös túrótorta Csöpp konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

256
Kalória
7.5g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
56.1g
Víz
54.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    169.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620.6 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    673.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1396 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 3044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral és a sóval. Belemorzsoljuk a margarint, hozzáadunk egy tojást és a tejfölt. Összegyúrva cipóba formáljuk, kevés liszttel meghintjük a tetejét, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
  2. Közben a töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi összetevőt, és simára keverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, belesimítjuk a kivajazott, kilisztezett tortaformába úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme is legyen.
  4. Beletöltjük a túrós masszát, majd előmelegített 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ekkor lejjebb vesszük a hőmérsékletet 150 °C-ra, és kb. 25 percig sütjük még. Tűpróbával mindenképp ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, majd ráterítjük a még forró tortára, és kicsit rányomkodjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Bármilyen gyümölcsből, lecsöpögtetett befőttből elkészíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek