Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos macskanyelv

Barackos macskanyelv
Barackos macskanyelv
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A faluban egy ismerősömnek szoktam sütögetni rendezvényekre, ez volt az egyik, amit elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad a tészta a mennyiségéből.
  2. Majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra őket. 200 fokon szép világosra sütjük. Amíg hűl a tészta, addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni. A tésztákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk.
  3. Tálcára téve megspricceljük fehér csokival kedvünkre a tetejét, behűtjük, majd másnap kínáljuk csak. Addigra kötött lesz a töltelék, szépen összeáll, és a tészta is megpuhul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34x34 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros süti, lekvárral töltött macskanyelv alakú kekszek, macskanyelv házi baracklekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1216
finomliszt 40 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 teáskanál
sárgabaracklekvár 30 dkg
fehér csokoládé 10 dkg