r
Nosalty Logó

Barackos fordított piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Thisandthat
Barackos fordított piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 632 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 632 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját, a cukrot, a sütőport, a lisztet, a vizet és a tojások felvert habját összekeverjük.
  2. A barackot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (meghámozni nem szükséges).
  3. A sütőformát kikenjük margarinnal és liszttel, majd belefektetjük a barackszeleteket, és ráöntjük a piskótatésztát.
  4. 200 fokon sütjük tűpróbáig.
  5. Kihűlés után kiborítjuk a formából, és porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4977
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Barackos fordított piskóta
Thisandthat 161 recept

Még sosem próbálkoztam a "fordított" piskótával, mert attól féltem, hogy a gyümölcscukor miatt leragad. De nem ragadt le, érdemes kipróbálni, mert nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon-nagyon finom lesz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek