r
Nosalty Logó

Banános-diós muffin slala konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-diós muffin slala konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 3473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót ledaráljuk.
  2. A mandulát kávédarálóban lisztté őröljük, ha kevés xylit-et teszünk hozzá nem ragad össze.
  3. A diót, a mandulát, a vaniliát összekeverjük a szódabikarbónával és az édesítővel. Hozzákeverjük a tojásokat, és egy kevés vizet (max. 1 dl) adunk hozzá.
  4. A banánokat meghámozzuk és ízlés szerint 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  5. A muffinformákat vékonyan kikenjük zsiraddékkal, ha szilikonos sütőformánk van, akkor elég víz alá tenni és lecsurgatni.
  6. A muffinformákat megtöltjük a tésztával. A banánkarikákat a tészta közepébe nyomjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kb 20 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7625
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A muffinformákat nem célszerű nagyon megtölteni, mert a banán is növeli a mennyiséget és sütés közben is nő a térfogata. Sütés közben érdemes sütőpapírral letakarni, mert akkor nem ég meg a teteje. Banán helyett lehet más gyümülcsdarabokkal is ízesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek