r
Nosalty Logó

Balatonszepezdi farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Balatonszepezdi farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 821 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 821 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos helyen tartott lisztet átszitáljuk. A tejet a cukorral meglangyosítjuk. 10 dkg liszttel, az élesztővel és a fele tejjel kovászt készítünk. Amíg kel, a rumot a narancslével együtt meglangyosítjuk.
  2. A megmaradt liszttel, a tojássárgájával, a narancsos rummal, csipet sóval, kovásszal és a maradék tejjel tésztát dagasztunk, hólyagosra, apránként hozzáadagolva az olvasztott, de nem forró (!) vajat. Belisztezve, ruhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Nagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd letakarva ismét kelesztjük negyed óráig.
  4. Közepüket ujjunkkal benyomjuk, és meleg, de nem forró olajban barnára sütjük. (A fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy sütéskor a deszkán lévő felük kerüljenek felülre először. Ezt a felét fedő alatt sütjük.)
  5. Papírszalvétára szedjük, és miután hűlt egy kicsit, porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20578
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Ajánló

Egy tál finom leves vagy főzelék után szerintem jó választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek több fajta receptet kipróbálni, most erre esett a választásom. Nagyon könnyű, habos lesz a tésztája, és rendkívül finom. 16 db fánk lett ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek