Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balaton szelet

Balaton szelet
Balaton szelet
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kétnapos siófoki tartózkodásunk alatt kezembe került a Metro újság balatoni kiadása. Ebben találtam ezt a gyors és sütést nem igénylő édesség receptjét. Mivel a Balcsit és a csokit is imádjuk, egy percig sem volt kétséges, hogy ezt azonnal ki fogom próbálni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Csak mondom, hogy a Balaton szelet létezik mogyorós és citromos változatban is.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a jól lehűtött tejszínhabot verjük keményre, majd szórjunk hozzá az édesített forrócsoki-port.
  2. A krém egyharmadával kenjük meg a hosszában félbevágott piskótalap egyikét, majd helyezzük rá az egyik ostyalapot.
  3. Kenjük meg az ostyalapot a krém második harmadával, aztán fektessük rá a másik ostyalapot és ezt is kenjük meg a maradék krémmel. A tetejére a maradék piskótalap kerüljön.
  4. A csokimázhoz mikróban melegítsük meg a feldarabolt étcsokit és a vajat, majd vizes késsel kenjük egyenletesen a piskótalap tetejére.
  5. 3-4 órára hűtőbe rakjuk, majd fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 72 839
elküldve: 8
receptkönyvben: 505
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi Balaton szelet, Balaton szelet házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2012-05-31 09:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.30. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Bkkriszti
Bkkriszti Thu, 2011-09-22 18:03

Szia!
Nagyon finom lehet, arra lennék kíváncsi, hogy az ostya felpuhul, vagy ropogósabb marad? Köszönöm

318
piskótalap 20 dkg
ostyalap 2 db
habtejszín 4 dl
forrócsoki por 2 ek
étcsokoládé 10 dkg
vaj 1 ek