Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós teasütemény Zsuzsamamától

Sós teasütemény Zsuzsamamától
Sós teasütemény Zsuzsamamától
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen a sütödében rengeteget készítettünk ebből a nagyon finom és kínálós sós apróságokból. Kétféle készült, ebből most ezt a változatot teszem közzé. Ebből a mennyiségből kb. 2 kg lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, és 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk egyenletes vastagságúra.
  2. Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A tésztát lekenjük tojássárgával, sütőlemezre tesszük, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap elővesszük, lekenjük még egyszer tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is szórjunk a tészták egyik felére. Felszeleteljük éles késsel rombusz, vagy kisebb pogácsaszaggatóval kör, esetleg négyszög vagy félhold alakúra.
  3. Az elkészített darabokat sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól, és előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük, kb. 15-20 perc alatt.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 653
elküldve: 8
receptkönyvben: 205
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós aprósütemény, teasütemény, sós süti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zria
Zria Tue, 2014-06-03 20:43

Kedves Zsuzsamama! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a vaj lecserélhető lenne
kiváló minőségű házi zsírral ? Szeretném elkészíteni ,de a vaj elég drága. A zsír nekem adott. Üdv: Vali .

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-06-04 12:13

Kedves Vali! Ezt a sósteát nemkészítettem még zsírral.Javaslom a másik receptemet amelyik sajttal készül.Amennyiben nem nyerte el tetszésedet,akkor 50 dkg zsírral készítsd el.Fele liszt,fele zsír,és jó fagyos legyen.A növényi,és állati eredetű zsíradék állaga más ezt tudjuk.

Zria
Zria Wed, 2014-06-04 20:03

Kedves Zsuzsamama! Köszönöm a gyors válaszod! Elég kalandor kedvű vagyok a konyhában :-) Ki fogom próbálni zsírral, s majd beszámolok az eredményről.
Ehetetlen csak nem fog tán lenni :-) További szép napot ! Vali.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-06-04 21:11

Várom a beszámolót,és biztosan nem lessz rossz.A sajtosom az zsírral készül,de abban van lazító anyag,amitől omlóssá válik.Sok sikert hozzá addig is.Üdv kedves Vali.

fehérke37
fehérke37 Sun, 2014-06-01 13:17

Nagyon örülök ennek a finom sós sütinek,köszönöm a receptet
Mint az előző kérdésemből talán kiderül,fontos volt ,hogy nem kell bele semmiféle
"futtató",mert akár élesztős,akár sütőporos a süti,megfájdul tőle a gyomrom
Elkészítettem,és valóban nem bántam meg,mert nagyon finom
Azt gondoltam,talán nem lesz elég sós a megadott mennyiséggel,de pont jó lett
Szeretem kimérni a dolgokat,nem szoktam "gondolomra",meg "amennyit felvesz"
módján sütni,idős korom ellenére nincs nagy gyakorlatom
A tejszín adagolásával kicsit óvatos voltam,attól féltem túl lágy lesz,és akkor nagyon kell lisztezni.nekem 1 dl-el kevesebb kellett hozzá
Nem tudom hogy ha a megadott mennyiséget rögtön beleteszem mi lett volna,de így finom lett
most már csak arra vagyok kíváncsi,meddig marad ilyen

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-06-01 14:31

Kedves fehérke37.A süti sokáig elálló.Nyugodtan elől lehet hagyni az asztalon,és rálehet járni.örültem a visszajelzésnekrégi receptem ez,és mindíg nagy sikere van.Üdvözlettel szép napot!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2014-05-27 10:38

Szia Fehérke37! Nem kell bele semmi ,csak a 24 órás hidegen való hűtés szükséges,és már lehet is szeletelni,és sütni.Kiváló süti,és nem bánod meg,ha elkészíted.üdv.

nagyjudit
nagyjudit Mon, 2014-05-26 16:38

Szia! Nem lett véletlenül rosszul megadva a liszt és a vaj mennyisége? Üdv!

826
finomliszt 100 dkg
vaj 60 dkg
4 dkg
tojássárgája 6 db
habtejszín 4 dl
köménymag 1 teáskanál
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db