r
Nosalty Logó

Bácskai krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pzsu77
Bácskai krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 5598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 5598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a lapokhoz

  1. A szalalkálit langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle. Én sütőpapíron nyújtom, és ezzel együtt csúsztatom át a tepsi hátuljára.
  3. A lapokat megsütjük. Oda kell rá figyelni, mert hamar megsül. Amikor a széle kicsit elkezd barnulni, akkor jó.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejben a lisztet és a cukrot simára keverjük, majd felfőzzük sűrűre, aztán lehűtjük.
  2. A rámát a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk lassan a lehűtött főzött krémet. Érdemes sokáig keverni, mert akkor egy igazán könnyű krém lesz belőle.
  3. A krémet két részre osztjuk, és a lapokat megtöltjük.

Hozzávalók a tetejére

  1. A csokoládét egy evőkanál zsiradékkal felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk. Ha nem lesz elég szép, egy kis csokidara ápol és eltakar, én most így jártam :)
  2. Hűtőbe tesszük, és legkorábban 24 óra elteltével szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9184
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bácskai krémes
pzsu77 9 recept

Pici gyerekkorom óta minden családi ünnepen asztalra került ez a süti. Pár éve nagymamám már nem sütheti meg nekünk, így eltelt pár karácsony, amikor hiányolnunk kellett, de mindig emlegettük... Aztán két éve az egyik receptkönyvéből kihullott egy kézzel írott papír, és ez a sütemény volt rajta, azóta minden alkalommal elkészítem. Változást csak annyit tettem, hogy követve az újításokat, a krémhez vajas ízű rámát használok. Az előbb az egyik szomszédomnak adtam pár szeletet, és nem telt bele pár perc, felhívott, hogy ezt a receptet azonnal adjam meg, mert isteni :)  Így jött az ötlet, hogy mással is megosztom, hátha hasonló sikereket arattok vele.

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?