r
Nosalty Logó

Baconös-tarhonyás lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Bessy
Baconös-tarhonyás lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2462 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2992 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3209 micro
Összesen 2462 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    489 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat megfelezzük, az egyik felében megdinszteljük a vöröshagymát, a másik felében megpirítjuk a bacont, majd összeöntjük, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  2. A felkarikázott paprikát és paradicsomot ráöntjük, és lassú tűzön párolni kezdjük. Ízlés szerint sózzuk. Közben a többi hozzávalót is elkészítjük.
  3. Egy edénybe felteszünk vizet forrni, amiben kifőzzük a tarhonyát, közben sózzuk. 3 tojást felverünk.
  4. Amikor a tarhonya megfőtt és a lecsó is elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát a lecsóhoz, összekeverjük, és végül ráöntjük a tojást. Még néhány percig hagyjuk a tűzön, hogy tojás is megsüljön.
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1727
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyámtól tanultam a ezt a fajta lecsókészítést, a bacon hozzáadása már az én ötletem volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.