r
Nosalty Logó

Babpörkölt virslivel

Miss Sweetly
Babpörkölt virslivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

630
Kalória
30.7g
Fehérje
66.5g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
114.4g
Víz
47.3g
Koleszterin
16.9g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5935.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1610 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 2518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este kiválogatjuk, és beáztatjuk. Másnap kevés, sós vízben puhára főzük. (Nem keményedett meg a sótól.) Mire megfő, kevés víz legyen rajta.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, 5 dkg zsírban megpirítjuk, hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük a pirospaprikával, és ráöntünk 2-3 evőkanál vizet.
  3. A paradicsomot és paprikát megmossuk, apróra vágjuk, és a paprikás lébe tesszük. Fedő alatt pároljuk. Szükség szerint vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
  4. Lesütjük zsírjára, a megfőtt babhoz keverjük, összeforraljuk.
  5. A virsliket megmossuk, karikázzuk, és a maradék 1 dkg zsírban/olajban egy serpenyőben átforrósítjuk.
  6. A kész babpörkölt tetejére tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 100 p

Amikor még a Szüleimmel laktam, Édesanyám a babpörköltet virsli nélkül készítette, úgy is finom volt. Elterveztem, hogy én is elkészítem. Megvettem a babot hozzá, de valahogy nem került rá sor, hogy nekiálljak. Rátaláltam erre a virslis változatra, és azt gondoltam eljött a bab ideje, tovább nem várhat a polcon. Piedone biztosan kérne egy jó nagy tányérral.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...