r
Nosalty Logó

Avokádós mártogatós ahogy Réka készíti

NS
Avokádós mártogatós ahogy Réka készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

144
Kalória
2.6g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
142.6g
Víz
975mg
Koleszterin
6g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, kiszedjük a magját, és egy kanál segítségével kikaparjuk a húsát.
  2. Összetörjük villával, és hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, paradicsomot, és belereszeljük a fokhagymát. Pár csepp citromlevet is csepegtetünk bele.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Tortillával vagy chipssel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Régebben is próbálkoztam már a Guacamole elkészítésével, de akkor abba a hibába estem, hogy éretlen avokádót használtam. A lényeg tehát az érett avokádó, és akkor biztosan meg leszünk elégedve a végeredménnyel. Nem mellesleg magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen is ajánlják.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek