Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petunia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 159.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük.
- Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és villával összetörjük (nem muszáj teljesen pépesre, kicsit lehet darabos). A zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
- Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és a tányéron az avokádó által szabadon hagyott területen villával szintén összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük az avokádóval. Sózzuk, borsozzuk és a citromlevet is a krémhez adjuk. Azért ezt utoljára, mert a citromlé adagolását fokozatosan, a többi ízhez mérten kell elvégeznünk (néha megkóstolva, hogy mikor lesz elég a savasság).
- A krém kész, az avokádó héjába visszatöltve vagy tálkába szedve tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 429
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 257
- Össznézettség: 224773
- Feltöltés dátuma: 2011. június 16.
Ajánló
Kenyérre kenve (pirítóssal verhetetlen), esetleg tortilla chipshez mártogatósnak, olívabogyóval, friss zöldséggel kínáljuk. Ha többet szeretnénk készíteni belőle, akkor a hozzávalók mennyiségét arányosan növeljük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petunia
5 recept
Ennek a receptnek köszönhető első találkozásom az avokádóval - a vonzalom azóta is töretlen. :) Eszter barátnőmtől hallottam ezt a receptet, aki izraeli rokonaitól leste el, ott ez a guacamole helyi megfelelője. A recepthez járt még használati utasítás is az avokádóhoz: a még nem teljesen érett példányokat konyharuhába csavarva kell őrizni (nem a hűtőben!), amíg megpuhulnak. Nálam szinte mindig pihen egy-két avokádó a konyhaasztalon.