Majonézes avokádókrém
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
95g avokádó112 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
190g avokádó225 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
89.2g avokádó106 kcal
-
3.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.2g majonéz28 kcal
-
2.3g chiliszósz0 kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 1395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2927.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 2790 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 107.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 1310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az avokádót, ha még éretlen, kb. 1 hétig érleljük. Mikor már teljesen puha, meghámozzuk, felvágjuk, villával pépesre törjük.
- Hozzáadjuk a majonézt, a sót, ízlés szerint csavarunk rá borsot, illetve, ha van otthon, kis chilikrémmel is fűszerezhető. Az egészet jól elkeverjük.
- Jól behűtve, mártogatósként, szendvicskrémként tálaljuk.
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 24683
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az avokádó sokáig nem volt nagy barátom. Mondhatni, ellenszenvvel viseltettem iránta. Talán azért, mert akkor kóstoltam először, mikor édesanyám szétválasztós diétám napjait színesítendő beszerzett egyet. Nehéz volt minden gyümölcsnap, egyhangú, csupa édes dologgal, megörültem hát a különleges déli gyümölcsnek. Azonban meghámozva kellemetlen meglepetés ért: nem tudtam, hogy az avokádó "csak" alapanyagként állja meg a helyét, magában, ráadásul éretlenül fogyasztva nem említhető egy lapon más különleges déli gyümölcsökkel (legyen az mangó, papaya, passziógyümölcs vagy bármi). Más műfaj. Annak, hogy én nem vagyok veszélyes egy háztartás avokádókészletére sem, kifejezetten megörült oxfordi házigazda családom, ahol az érlelési időszakban mindenki nyálcsorgatva lesi a türelmet próbáló zöld tojást, hogy aztán nagy családi harcban osztozzanak meg rajta. A szülők persze önfeláldozóak, s ismerik válogatós kisfiuk minden érzékenységét, ezért aztán igencsak megbecsülik, hogy az avokádó nála is minden (!) ehető dolog között (beleértve a kindercsokit, meg a virslit is) előkelő helyen áll. Így aztán sokszor került az iskolai tízórais dobozkába felvágott avokádó. Édességet nem szabad behurcolni az iskolába, más gyerekek azonban inkább kekszeken tengődtek, semmint avokádón vagy szőlőn vagy málnán, mint a mi Jann-unk... :) Mikoris ez a téma előjött egy Oxfordban tanuló kedves barátommal - t.i., hogy Jann avokádót tízóraizik -, ő is nagyon fellelkesült, és kollégiumi magányában kísérletezni kezdett eme gyümölccsel. Arra az eredményre jutott, hogy higgyem el, majonézzel verhetetlen párost alkot az avokádó. Sokáig húztam a számat, aztán egyszer mégiscsak rászántam magam. Mit ne mondjak, a kombó ütött. Ezek után nem is volt kérdés, hogy a fent említett jóbarát immár budapesti látogatásának egyik kelléke ez a krém lesz.