r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-parmezános keksz

Évi néni
Aszalt paradicsomos-parmezános keksz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
13.5g
Fehérje
34g
Szénhidrátok
25.8g
Zsír
28.4g
Víz
107.3g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5350 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

  1. A parmezánt lereszeljük, az aszalt paradicsomot és a bazsalikom leveleit felaprítjuk.
  2. Robotgépben a hozzávalókat összedolgozzuk.
  3. Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztát diónyi darabokra osztjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ujjunkkal szétnyomkodjuk 0,4 cm vékony korongokká.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Újkeletű kekszmániám egyik darabja. Isteni, illatos, aromás, abbahagyhatatlan.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...