Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-parmezános keksz

Aszalt paradicsomos-parmezános keksz
Aszalt paradicsomos-parmezános keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újkeletű kekszmániám egyik darabja. Isteni, illatos, aromás, abbahagyhatatlan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A parmezánt lereszeljük, az aszalt paradicsomot és a bazsalikom leveleit felaprítjuk.
  2. Robotgépben a hozzávalókat összedolgozzuk.
  3. Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztát diónyi darabokra osztjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ujjunkkal szétnyomkodjuk 0,4 cm vékony korongokká.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 805
elküldve: 5
receptkönyvben: 144
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tönkölykeksz aszalt paradicsommal és parmezánnal, sós keksz parmezánnal, szárított paradicsomos keksz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annakorsos
Annakorsos Wed, 2014-10-29 19:55

Többször elkészítettem már, nagyon jó recept. Könnyen elkészíthető, nagyon finom, vendégeknél is nagy sikere volt :)

404
vaj 100 g
parmezán sajt 50 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 150 g
tojás 1 db
szárított paradicsom 5 dkg
bazsalikom 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sütőpor 1 kk
víz 2 ek