r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-csirkés spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Egészségesanyuci
Aszalt paradicsomos-csirkés spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 1946 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4406 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét lepirítjuk, sózzuk, puhára pároljuk fedő alatt.
  2. Félidőben hozzáadjuk az aszalt paradicsomot.
  3. Amikor már majdnem kész, a felszeletelt gomba is hozzákerül.
  4. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, de felfogunk egy kevés főzővizet.
  5. A tejföl kikeverjük egy kevés étkezési keményítővel, a ragura borítjuk.
  6. A főzővizet felhasználva krémes állagot érünk el.
  7. Tésztával összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4262
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Egészségesanyuci 21 recept

Egyik gyors kedvencünk. A tésztát a herbáriákban veszem, sokkal egészségesebb... de természetesen bármilyennel elkészíthető. Az aszalt paradicsomot én a győri vásárcsarnok melletti, magos-aszalványos bódéban szoktam beszerezni. Az aszalt paradicsom édes, a ragu kicsit sós... mennyei!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!