Nosalty Logó

Aranygaluska cukor-, glutén- és laktózmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Esztermenteskonyha
Ezen a képen: Aranygaluska cukor-, glutén- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1741 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 303 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1741 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet megmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a kávéskanál xilitet. Ha felfutott, hozzákeverjük a tojást.
  2. Ezt a keveréket adjuk hozzá a liszthez. Hozzákeverjük a felolvasztott margarint is. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szúrunk ki. Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal, és abba szorosan egymás mellé tesszük a “pogácsákat”.

Tetejére

  1. Megszórjuk a tetejét xilit-darált dió keverékével, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
  2. Gázsütőben 5-ös fokozaton 40 percig sütjük. Gluténmentes pudingot főztem hozzá laktózmentes tejjel, mert puding volt a kérés. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 299
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Esztermenteskonyha 4 recept

Sziasztok! Úgy voltam vele, hogy unalmassá vált számomra, hogy mindig húst eszünk. Valami édesre, de mégse annyira kimondottan édesre vágytam. Egyből meg is kaptam gyermekemtől, hogy én azt nem szeretem. Ettől függetlenül mégiscsak evett belőle egy nagy tányérral.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!