Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska Ágica konyhájából

Aranygaluska Ágica konyhájából
Aranygaluska Ágica konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az aranygaluska is a vizsgatételeim között van:) de amúgy is imádom! Véleményem szerint minden diós édesség finom:))

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kelt tésztát készítünk, amelyhez a végén a szokásosnál több vajat adunk. Kis edénybe vajat melegítünk, félretesszük. Megfelelő méretű, magas peremű zománcozott tepsit vagy kuglófformát kikenünk zsírral, majd meghintjük morzsával.
  2. Egy kisebb edénybe lisztet készítünk elő. A diót kiválogatjuk, majd megdaráljuk.
  3. A tésztából a kezünkkel kis pogácsákat formálunk. Ezeket az olvasztott vajba mártjuk, aztán beleforgatjuk, a már megcukrozott darált dióba, és ezeket a pogácsákat egymás mellé helyezzük. Ha elkészült a sor, elkezdünk egy újabbat. A végén megkenjük az egészet egy tojással.
  4. A tésztát langyos helyre helyezzünk. Betakarjuk tiszta konyharuhával, és kelesztjük. Mikor a tészta térfogata az eredeti kétszeresére nőtt, leemeljük a tetejéről a konyharuhát.
  5. A tésztát kb. 160-200 fokos sütőben sütjük meg, minimum 30 percig.
  6. Vaníliasodóval tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 534
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelt diós édesség, aranygaluska vaníliasodóval, diós kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1014
finomliszt 500 g
porcukor 75 g
tojássárgája 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 200 g
élesztő 25 g
tej 2.5 dl
dió 125 g
1 csipet
tojás 1 db
vaj 30 g
zsemlemorzsa 15 g