r
Nosalty Logó

Aprósüti-variációk egy tésztára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kislevin
Aprósüti-variációk egy tésztára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    4273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 526 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. Alaptészta: A lisztet és a margarint a sóval vagy a cukorral összegyúrjuk. Fóliába csomagolva behűtjük. Formázás előtt 5-10 perccel kivesszük a a hűtőből, majd formázzuk. Bélelt tepsiben 200 fokon világosra sütjük.
  2. Variációk:
  3. Sajtos stangli: A fél centisre kinyújtott sós alaptésztát lekenjük felvert tojással. Megsózzuk, ráreszeljük a füstölt sajtot. Csíkokra vágjuk, és világosra sütjük.
  4. Köménymagos kocka: A sós tésztát 2 centi vastag téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk. Lekenjük felvert tojással. Megszórjuk sóval és köménymaggal, és megsütjük.
  5. Kolbászos pogácsa: A só nélküli tésztába kolbászhúst gyúrunk. Kis pogácsákat szaggatunk, lekenjük tojással és megsütjük.
  6. Sós töltött: A sós tésztából köröket/négyzeteket szaggatunk. Megtöltjük párolt káposztával/juhtúróval/kolbászhússal, és kisütjük.
  7. Diós rombusz: Az édes tésztát fél centisre nyújtjuk. Lekenjük tojással. Megszórjuk cukorral és durvára tört dióval. Rombuszokra szeleteljük, és kisütjük. Vigyázz, gyorsan megég!
  8. Diós kifli és isler: Az édes laptésztát 15 dkg darált dióval és még 5-10 dkg liszttel gyúrjuk össze. Hűtés után a felét kinyújtjuk, kicsi köröket szaggatunk (párosan), és világosra sütjük. A maradék diós tésztát rúddá sodorjuk, szeleteljük. A kezünkkel golyót, majd kis kifliket formázunk. Megsütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk. A köröket másnap málnalekvárral összeragasztjuk, és kakaós mázzal bevonjuk.
  9. Lekváros/diós párna: Az édes tésztából közepes köröket szaggatunk. Megtöltjük lekvárral és/vagy diótöltelékkel, és kisütjük. Porcukorral megszórjuk.
  10. Fahéjas keksz: Az édes tésztába (sok) fahéjat gyúrunk. Vastagabb rúddá sodorjuk, szeleteljük. Golyókat formázunk, amit fahéjas kristálycukorba forgatunk. Sütőpapírra rakjuk, és egy pohárral kilapítjuk. Kb. 15 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1064
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 21.

Receptkategóriák

Aprósüti-variációk egy tésztára
kislevin 3 recept

Az alaptészta tetszés szerint ízesíthető, formázható. Zárt dobozban nagyon sokáig eláll! (Egyszer húsvétkor találtam egy üresnek hitt dobozban a köménymagos kockából, ami karácsonyról maradt, és semmi baja nem volt.) Előre össze lehet gyúrni, fóliában a hűtőben heteket várhat a feldolgozásra. A sütési idő függ a tészta vastagságától!

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek