Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angyalpirula - a fehér szaloncukor

Angyalpirula - a fehér szaloncukor
Angyalpirula - a fehér szaloncukor
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kívül-belül fehér csoda!
Az Ördögpirula testvére. Mi nem szeretjük annyira a nehéz, csokis dolgokat, így megszületett ez az angyali változat.
Átlátszó celofánba szoktuk csomagolni, és úgy tesszük a karácsonyfára. Így olyan, mintha sok kis hópehely lenne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a lime héját, a gyömbért. Ha citromot használunk, akkor csak egy citrom héját, és a felének a levét tegyük hozzá.
  2. Egy lábasban lassú tüzön (óvatosabbak vízfürdöben) olvasszuk fel a csokit egy-két kanál vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel lassan dolgozzuk össze.
  3. Nagyon kis lángon olvasszuk, kevergessük. Akkor jó, ha a porcukor már nem ropog a fogunk alatt, amikor megkóstoljuk.
  4. Verjük fel kis sóval a tojásfehérjét.
  5. Adjuk a keverékhez, és jól keverjük el. (Itt nem baj, ha a fehérje összetörik.)
  6. Zárjuk le, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy formálható legyen
  7. Vizes kézzel formázzunk belőle kis szaloncukor méretű tömböket vagy bonbont, mártsuk a felolvasztott maradék csokiba, és rácson csepegtetve vagy sütöpapíron szárítsuk.
  8. Tartalékben azért legyen otthon kicsit több fehér csoki, ha esetleg a bevonathoz nem lenne elég. Attól függ, ki mennyire szereti rajta vastagabban a csokiréteget. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 52 870
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 004
elkészítve: 30/41
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-fehércsokis bonbon, mandulás-fehércsokis-lime-os bonbon, fehércsokis-mandulás-lime-os csemege, fehér csokis-mandulás-lime-os édesség

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csenge0204
Csenge0204 Mon, 2013-12-30 12:40

Elkészítettem karácsony előtt. Hát valami fantasztikus lett! Szép is, finom is.
Időzítési hiba végett nem készültem el a kandírozott gyömbérrel :( , ezért a nyers gyömbérből reszeltem egy picit bele az íze végett és vörös áfonyát tettem bele. Így is tökéletes lett. Büszke vagyok rá. Köszönöm a receptet!

nmszil80
nmszil80 Sun, 2013-12-22 23:15

Reményekkel tele álltam neki ennek a gyönyörűségnek. De valamit nem jól csinálhattam. Folyós maradt a massza még fél nap után is. Az íze nagyon finom de hogy esszük így meg?

Shasa
Shasa Fri, 2012-12-14 22:12

Ezt csináltam meg másodjára, valahogy kicsit izmosabb lett a "tésztája", és nem olvadt össze rendesen a cukor, ami semmit se ront az ízén :D Isteni lett, el se tudom hinni, hogy ilyen jót "sütöttem" :D Nagyon köszönöm a receptet!! ^^

Finci
Finci / Finci Mon, 2012-11-26 03:51

Üdv!

Nagyon tetszik a recept! Szerintem karácsonyra megcsinálom! Hol lehet kandírozott gyömbért venni? A gyömbér külön is nagy gyengém.... :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2012-11-27 08:56

Szia Finci!
Hol itt-hol ott zöldségeseknél is lehet kapni, de ha javasolhatom, inkább készítsd el otthon. Nem csak azért, mert így legalább biztosan tudod, hogy nincs tele ki tudja mivel, hanem elfoglaltságnak, mi több ajándéknak is remek.
Itt egy szuper recept hozzá:
http://www.nosalty.hu/recept/kandirozott-gyomber
Sok sikert!
P.

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2011-12-28 14:53

Karácsonyra megcsináltam. Nem lehet véletlen, hogy angyalnak hívják, mennyei.

Bibóka
Bibóka Fri, 2011-11-04 20:39

Üdv! Nagyon jól néz ki, karácsonyra meg fogom csinálni. Kb. hány darab jön ki ennyi anyagból?
További szép napot! Bibó

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-11-04 21:02

Szia Bibó!
Kb. 30 darab biztos, de ez függ a méretétől is, hogy mekkorára gyúrod. Ha nagyobb mennyiségben gondolkozol, érdemes dupla adaggal indítani. Úgyis elfogy. :-)
Szép estét!
Eszter

mravika
mravika Tue, 2010-09-28 12:19

Jaj, de szuper 5let ez a hopehely imitacio, iden ki fogom probalni a fara en is. :)

Sisi
Sisi / Sisi Tue, 2009-12-22 00:10

Igen, másnapra már sokkal jobb állaga volt, csak én voltam olyan torkos, hogy nem bírtam ki egy napot:)
Nálam már nagy kedvenc ez az édesség :)

Holnap a testvérét fogom megcsinálni.

Köszönöm a jókívánságokat, neked is kellemes ünnepeket kívánok! :)

Sisi
Sisi / Sisi Sun, 2009-12-20 18:39

Na most lett kész, kicsit puha, majd beteszem a hűtőbe, úgy biztos keményebb lesz.
A csokimáz nem lett túl szép, de az ízén nem változtat, szerintem nagyon jó kis recept ez! :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2009-12-21 22:34

Nekem is puha volt az elején, de aztán megkeményedett. A csokimáz meg nem sokat számít, én sokszor inkább azt szeretem, ha rusztikusan egyenetlen és borzas, szóval, nem sokat szoktam babrálni vele, hiszen az íze, attól még ugyanaz. :-)
Annak meg nagyon örülök, ha ízlik majd!
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-20 15:45

Amúgy meddig áll el ez az édesség?

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2009-12-21 22:32

Mivel a csokibevonat is konzervál, ezért nagyjából akármeddig. Nyilván nem hónapokról beszélünk, de elfelejtve nekünk azért akadt tavaly egy kis csomag , amire Húsvétkor bukkantunk rá és még teljesen jó volt. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-15 18:27

Nagyon jól hangzik, tuti kipróbálom, majd megírom a végeredmény:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2009-12-15 18:39

Juj, mindenképp! Nagyon kiváncsi lennék! Sok sikert és jó készülödést az Ünnepekre! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-15 22:02

Köszönöm, neked is :)
Épp most vásároltunk be hozzá, a hétvégén neki is állok.

572
porcukor 15 dkg
mandula 15 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 25 dkg
tojásfehérje 1 db
lime héja 2 lime-ból nyert
limelé 2 lime-ból nyert
gyömbér 5 dkg