Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos lepények

Ananászos lepények
Ananászos lepények
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amilyen egyszerű, olyan finom! Mivel a tészta vékony, nagyon jól érvényesül a sült, fahéjas-ananász íze! Én már melegen megdézsmálom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a vajat  mikróban, és hozzáadjuk a mézet.
  2. Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananász.
  3. A felengedett tésztát lisztezett felületen vékonyra, kb 5-6 mm-re nyújtjuk. Az ananászos dobozzal köröket szúrunk ki, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az ananászkarikákat, és a közepüket megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel. Ha marad tészta, almakarikákat tegyünk rá.
  4. Megkenjük a mézes vajjal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a tészta szép aranybarna, kész van.
  5. Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a lepényeket.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 072
elküldve: 3
receptkönyvben: 268
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászos karika, ananászos leveles süti, fahéjas-ananászos karikák mézzel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
vaj 3 dkg
méz 1 ek
ananászkonzerv 680 g
leveles tészta 1 csomag
porcukor 2 ek
fahéj 0.5 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál