Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai stílusú csokidarabos keksz

Amerikai stílusú csokidarabos keksz
Amerikai stílusú csokidarabos keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nagy rajongói vagyunk az igazi Chocolate Chip Cookies-nak (C3), de a bolti változat néha már nem fér bele a keretbe, kikísérleteztem a leginkább autentikus és sikeres receptet. Önmagában is praktikus, mivel rendkívül gyorsan elkészíthető, és kellőképp addiktív, így mindig sikere van.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A felhasznált csoki teljesen ízlés kérdése, a mi esetünkben a fehér csoki-tejcsoki párosítás a nyerő, de étcsokival, csokidrazséval, aszalványokkal is hihetetlenül finom.

A recept vanília pasztával az igazi, nem túl gyakori vendég idehaza, de ha valakinek van azt érdemes bele rakni, mivel nem találtam a dupla mennyiségű aromát raktam a receptbe alapból, azzal nagyjából azonos hatást lehet elérni.

A vanília ízesítőnél figyeljünk a minőségre, mert az egyszerű aromáknak sokszor kellemetlen mellékízük lesz sütés után, ami ebben a kekszben fokozottan kellemetlen tud lenni. Vanília rúddal is el lehet készíteni a receptet, de ez esetben egy ek. tejet hozzá kell adni a masszához.

Fogyasztása langyosan, egy bögre tej mellett ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés a sütéshez

  1. Érdemes előre bekapcsolni a sütőt, mivel a tészta gyorsan megvan, és a tökéletes eredményhez gyors sütés kell.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral megfelelő mennyiségű tepsit a sütéshez. Egy normál tepsi esetén 12 db keksz fér el kényelmesen.

Vajas alap összekeverése

  1. A kézmeleg vajat és a cukrot keverjük össze addig, amíg homogén, krémes massza nem válik belőle (a vajat soha ne olvasszuk meg vagy melegítsük túl, mert a kekszek szét fognak esni sütés után).
  2. A vajas krémhez adjuk hozzá a tojást és a vanília ízesítőt és a sót, majd magas fokozaton keverjük már-már habossá. Ez után a keverőgépet elrakhatjuk.

A tészta összeállítása

  1. Adjuk hozzá a tésztához az átszitált lisztet és a szódabikarbónát, majd egy spatulával (vagy fakanállal) keverjük viszonylag homogénné, de nem kell túlzásokba esni, ha sokáig keverjük, a kekszek kemények lesznek sütés után.
  2. A csokoládét vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a keverékhez, majd forgassuk össze lazán a tésztával.

Sütés, pihentetés

  1. A sütőpapírra, két teáskanál segítségével, készítsünk a tésztából kis halmokat (sütés alatt ki fognak lapulni).
  2. A sütiknek nagyjából 10 percre van szükségük a sütőben. Ha már a szélük elkezd barnulni, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy megszilárduljon. Ne ijedjünk meg, ha még nyersnek tűnik a közepe, kihűlés után tökéletes lesz. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig krémes állaga van.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ken-Shi_Kun

Mióta szakács: 2012.08.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai csokis keksz, amerikai keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ken-Shi_Kun
Ken-Shi_Kun / Ken-Shi_Kun Sun, 2016-02-28 15:18

Kedves nijntje007!
Igen, elnézést kérek, azt durván félreírtam, az 1/4-ed evőkanál só akar lenni, bár a szódabikarbóna is 1/2-ed elvileg. Megnézem, hogy meg lehet-e változtatni.

nijntje007
nijntje007 Sat, 2016-02-27 21:05

Köszönöm a receptet, finom lett, bár a só mennyisége nagyon eltúlzott, biztosan nem elírás az az egy evőkanál? Én beletettem, de határozottan túl sós. Amúgy nagyon finom lenne, sajnálom, hogy nem gondolkodtam, hogy ennyi kekszhez ez a só rengeteg.

1819
vaj 150 g
cukor 150 g
vanília kivonat 2 ek
tojás 1 db
finomliszt 225 g
szódabikarbóna 0.5 ek
0.25 ek
csokoládé 200 g