Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alvós habcsók

Alvós habcsók
Alvós habcsók
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütöttél már úgy, hogy miközben készül a nassi Te nyugodtan éjszakai álomra hajtod a fejed? ...És reggel készen kiveszed a sütőből? Ugye hogy nem? Na ez olyan.:)

A neten találtam még jóval karácsony előtt.

Örök dilemma, mi legyen a megmaradt fehérjékkel. Kipróbáltam (picit megvariáltam), és annyira bevált, hogy a habcsókot egyáltalán nem kedvelő férjem is lelkesen eszi.

Azóta nálunk természetes dolog, hogy a kimaradt fehérjéből ez készül. Ez a fajta habcsók nem porlad, nem törik és nem morzsálódik. 

... És vigyázat!! A sütőbe nem ér leskelődni, nyitogatni, ha beraktad már, ne kiváncsiskodj (bírd ki)... Készülődhetsz a lefekvéshez.:))

Csak friss tojásfehérjéből jó, a már 1-2 napja a hűtőben tárolt vagy fagyasztott fehérje erre a célra nem alkalmas.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 200-220 fokra felmelegítjük a sütőt, amíg melegszik a sütő, a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük (célszerű robotgépet használni, kézzel nagyon sokáig tart és nehéz).
  2. Közben hozzáadagoljuk az ecetet, porcukrot, vaníliás cukrot.
  3. Tepsit kibélelünk sütőpapírral, és két kiskanál segítségével diónyi nagyságú halmokat kanalazunk.
  4. Megszórjuk csokis tortadarával.
  5. Betesszük a sütőbe, és elzárjuk a sütőt!
  6. Reggel kivesszük, és máris nassolhatunk.:)
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 736
elküldve: 4
receptkönyvben: 230
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

alvós habcsók Gabystól, ecetes habcsók, csokidarás sült habgaluska

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-10 02:07

Szia Gabi! Tegnap elkeszitettem a habcsokokat, hat mit is mondjak, szenzacios ez a megoldas. Nagyon jok lettek, mar alig van belole.
Az uj logofotod meg annyira tetszik, hogy mindjart en is akarok egy ilyen kis kutyat. A tied ez a kis tunemeny vagy csak egy foto?:))) Udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-02-10 15:40

Szia Veronika:)
Ugye hogy klassz volt? Azé így nem nagyon készít az ember lánya nassit:) És igen..ilyen kutyusom van, a kép nem róla készült, bár készülhetett volna, mert pont ilyen. Egy szeleburdi, dilinyós, édes kis "dög":))) Imádom:))) Puszi, Gabi

nagyi50
nagyi50 Thu, 2013-01-31 11:55

Kiváncsiságból én is ki fogom próbálni, de én azt tanultam valahol, hogy tojásfehérje felveréséhez mindig cukrot használjunk és ne porcukrot. Hogy meddig süljön ez nem lehet kérdés, ha betesszük és elzárjuk a sütőt, már nem sül, hanem szárad és ha kihűl a sütő akkor miért is beszélünk sülési időről?

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-31 12:10

Kedves Nagyi:)
Kivételesen használj porcukrot, mert ehhez a recepthez ez kell. Különben én mindig porcukrot használok, mert könnyebben olvad, és nem marad szemcsés a habcsókban. Hogy a habcsókot tényleg inkább szárítjuk, mint sütjük teljesen igazad van. De a klasszikus is úgy "sül" h kb. 150 fok-os sütő és lassú sütés/szárítás. Talán innen rögzült, hogy sütjük:) Ebben az esetben is sül egy ideig, hiszen a magas hőfokú sütőben míg a sütő ki nem hűl, sül.....Ha kipróbáltad, kíváncsi vagyok a véleményedre, nálatok is remélem sikere lesz:) Szép napot Neked, Gabi

rinecske2
rinecske2 Fri, 2013-01-25 23:56

Azért pontosabban mégis mennyi időt kell süljön? mettől meddig alugyak?:D

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-01-26 00:20

:DDDDDDD Nahh pont ez az a kérdés amire nem számítottam. Megfogtál vele........:) Mit is kéne válaszolnom??? hát min. 8 órát, azt mondják ennyi az ideális. Így már behatárolható?:)) A délutáni szunyókálás nem számít bele:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-23 02:08

Ki fogom probalni, tetszik az otlet, hogy alvas kozben keszul. Koszonom szepen! Udv. Veronika:)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-01-23 23:24

Próbáld ki Veronika, ennél kényelmesebben azt hiszem nem lehet nassit csinálni:) Szió, Gabi

Bertalucia
Bertalucia Tue, 2013-01-22 21:35

Szia!
A nyírfa cukorral jól fel lehet verni a tojásfehérjét. Az én fiam is cukros, és neki már csináltam így habcsókot

hsgyorgyi
hsgyorgyi Tue, 2013-01-22 19:14

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki próbálta-e valamilyen por alakú cukor helyettesítővel ?
A férjem cukros és nagyon szereti, de még nem mertem megpróbálni.
Szívesen fogadom az ötleteket!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-01-22 21:38

Szia Györgyi,
bemásoltam Neked ide a bertalucia válaszát, hogy biztosan megkapd. Remélem a segítségedre lesz. Üdv: Gabi
A nyírfa cukorral jól fel lehet verni a tojásfehérjét. Az én fiam is cukros, és neki már csináltam így habcsókot

48
tojásfehérje 2 db
porcukor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
ecet 0.5 ek
csokoládédara 1 ek