Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók Tomatotree konyhájából

Habcsók Tomatotree konyhájából
Habcsók Tomatotree konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly adtam rá a fejemet először, hogy a karácsonykor képződő fölös tojásfehérjéket imígyen használjam fel.

Biztos, hogy még lehetne tökéletesíteni rajta, de már alakul.

 



 

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Próbáltam színezni folyékony ételfestékkel, de csak elhigította a habot, és nagyon enyhe, pasztell színe is alig lett. Gondoltam, akkor már jobb, ha sima fehér, és legalább festékmentes.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzászitáljuk a porcukrot és ízesítjük a citromlével, majd együtt tovább verjük a habverővel, amíg kemény lesz..
  2. Habzsákba, vagy tortadíszítő tubusba töltjük, és sipkás csókokat nyomunk belőle a sütőpapírral borított tepsire.
  3. 100 fokos sütőben kb. 2 órán keresztül szárítjuk.

 

  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 778
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsókok, citromos habcsók, tojásfehérjehab sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Fri, 2015-01-23 16:14

Nagy mumus volt eddig a habcsók.Készítettem már többféle recept alapján több-kevesebb sikerrel,de amikor a fenti receptet felhasználván elkészült a süti,büszke voltam magamra.Ez egy jó recept a kimaradt tojásfehérje felhasználásához.Köszi!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-02-04 20:47

Szia! Nem marad puha a közepe? Nem olyan könnyü habcsokot csinalni, legalabbis nekem olyan igazira meg nem sikerült...

Üdv! Marti

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-02-04 22:48

Változó. Ha türelmesen szárítva sütöm, akkor nem. Nagyon lassú tűzön, alig 100 fokon, fakanállal kissé kitámasztott sütőajtóval, órakig. Akkor jól sikerül.
Ha kapkodva készül, sietni akarok, magasabb hőfokra kapcsolok, majd letekerem, feltekerem - na akkor egy kicsit rágósabb a belseje.... De úgyis elfogy. :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2012-12-24 23:01

Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm! Pedig én is kezdő vagyok ebben a műfajban, úgyhogy biztatlak benneteket, hogy sikerülni fog szépre Nektek is! Szép ünnepet kívánok!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-12-23 23:49

Jaj,de szepek ezek a habcsokok! Nekem sohasem sikerulnek igy ilyen szep magasra, mindig lelapulnak. Gratulalok!:)

kitike
Kitike / kitike Sun, 2012-12-23 22:45

Gyönyörű! Egyszer egy cukrászbácsi -ha a kezembe akad a cikk, bemásolom-, cukorsziruppal verte föl a fehérjét. Olyan habcsókjai lettek, mint a bolti, de csak a fehérje és cukor felhasználásával. Az enyémek töppedt kis rágógumik, de finomak :D

118
tojásfehérje 2 db
porcukor 17 dkg
citromlé 1 citromból nyert