Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjjal megszórt almás muffin

Fahéjjal megszórt almás muffin
Fahéjjal megszórt almás muffin
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt két almám, amit már nem szívesen ettünk meg, mivel a héjja már megpuhult. Épp vendégségbe készültünk, kellett valami gyors és finom. Ez lett belőle. Mindenki elégedett volt a végeredménnyel.

Harmadnap ismét elkészítettem, akkor a szóratba őrölt szegfűszeget is csempésztem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát lereszeljük. A sütőporos liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat.
  2. Jól összekeverjük ,belerakjuk a reszelt almát, és homogenizáljuk a tésztát.
  3. Muffinformákba ill. papírokba (kinek hogy tetszik) adagoljuk, és megszórjuk a fahéjas vaníliás cukorral.
  4. Tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 083
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszika

Mióta szakács: 2010.04.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás muffin fahéjjal, muffin szottyadt almából, almás muffin fahéjjal megszórva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

340
finomliszt 12.5 dkg
cukor 12.5 dkg
tej 2 ek
alma 1 nagy db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
fahéj 2 kávéskanál
vaníliás cukor 2 csomag