Nosalty Logó

Almás tepsis palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

Összesen 450 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

Összesen 1803 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

Összesen 99 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 450 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 1803 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 99 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
  2. Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
  4. A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
  5. Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 126515
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás palacsinta másképpen, így is finom, érdemes kipróbálni.  Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is.  A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretem Glaser receptjeit! Ez is remek! Készítettem már hasonlót, de sokszor azért is hálás vagyok, ha valaki eszembe juttat egy rég elfeledett étket. A számlálást, statisztikát nem figyelem, a hozzászólásokból, ha receptnél maradunk sokat lehet tanulni, mert sok ember sokféleképpen készítheti ugyanazt. Viszont, engem is bosszantanak dolgok, sok félrevezet? recept ellen?rizetlenül jelenik meg, megy a Facebookra, és bizony, ha valaki kezd?, belefuthat a hibákba. Jómagam, sok éve a jó receptekért regisztráltam, tudom nagy a konkurencia, de azt is hogy micsoda fejl?désen ment keresztül ez az oldal a kezdetekhez képest, mert én igen régóta követem, (még Facebook el?ttr?l) de sokszor semmitmondó cikkekkel, és f?leg azok sokat sejtet? címeivel elég sikeresen manipulálják az olvasót. Enegem ez bosszant leginkább. Gyakran olyan témák kerülnek el?, melyeknek közük sincsa gasztronómiához, vagy csak nagyon távoli rokonságban vannak. Glaser, elnézést, hogy itt és most jött ez ki bel?lem, tiszta szívb?l gratulálok a receptjeidhez, tapasztalt háziasszony létemre, mindig találok nálad valami újdonságot, ezekért köszönet.

katalin52

Glaser receptjei a kedvencem, külön mappájuk van. Ezt is ki fogom próbálni! Mivel kétszemélyes a háztartásunk, majd mindenb?l picit kevesebbet.

vmzsuzsa

Kedves Glaser! Mi célt szolgál az, hogy a tepsit fel kell forrósítani? Eddig ilyennel még nem találkoztam. 240 fok nem sok? Mindez azért érdekel, mert tetszik a recept és meg akarom sütni, de nem szeretném elrontani. Zsuzsa

Glaser

Kedves Zsuzsa! En 240 fokon sütöttem, es tökeletes lett. Ha nem akarod nem muszaj a tepsit felforrositani, vagy sütheted akar alacsonyabb höfokon, de abban az esetben nem lesz elegendö a 15 perc a süteshez. Üdv: Maria

Grenata

Szia! Sima ásványvíz vagy szénsavas kell.Köszönöm!

Glaser

Szensavas asvanyviz kell.

Walaky

Kedves Nosalty! Itt talán észreveszitek! Még tavaly írtam egyik receptemnél - ezt tudnotok kell, melyikhez, jelzi Nektek - egy kérést, semmi nem történt!!! Tegnap ismét, ma szintén - LEGYETEK OLYAN KEDVESEK, HOGY MINÉL EL?BB "AZT" MEGOLDJÁTOK!!! "Örülök", hogy minden szakáccsal "egyformán" bántok!!!! Üdv.: Walaky / JUDYTH59

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.