Almás tepsis palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tej34 kcal
-
25g ásványvíz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A rátéthez:
Összesen
450
Kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g tej134 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A rátéthez:
Összesen
1803
Kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 262.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
450
Kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1841.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.4 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
1803
Kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
99
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
- Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
- Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
- A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
- Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 781
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 141920
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Glaser
1980 recept
Almás palacsinta másképpen, így is finom, érdemes kipróbálni. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is. A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.
Hozzászólások (5)
Szeretem Glaser receptjeit! Ez is remek! Készítettem már hasonlót, de sokszor azért is hálás vagyok, ha valaki eszembe juttat egy rég elfeledett étket. A számlálást, statisztikát nem figyelem, a hozzászólásokból, ha receptnél maradunk sokat lehet tanulni, mert sok ember sokféleképpen készítheti ugyanazt. Viszont, engem is bosszantanak dolgok, sok félrevezet? recept ellen?rizetlenül jelenik meg, megy a Facebookra, és bizony, ha valaki kezd?, belefuthat a hibákba. Jómagam, sok éve a jó receptekért regisztráltam, tudom nagy a konkurencia, de azt is hogy micsoda fejl?désen ment keresztül ez az oldal a kezdetekhez képest, mert én igen régóta követem, (még Facebook el?ttr?l) de sokszor semmitmondó cikkekkel, és f?leg azok sokat sejtet? címeivel elég sikeresen manipulálják az olvasót. Enegem ez bosszant leginkább. Gyakran olyan témák kerülnek el?, melyeknek közük sincsa gasztronómiához, vagy csak nagyon távoli rokonságban vannak. Glaser, elnézést, hogy itt és most jött ez ki bel?lem, tiszta szívb?l gratulálok a receptjeidhez, tapasztalt háziasszony létemre, mindig találok nálad valami újdonságot, ezekért köszönet.
Glaser receptjei a kedvencem, külön mappájuk van. Ezt is ki fogom próbálni! Mivel kétszemélyes a háztartásunk, majd mindenb?l picit kevesebbet.
Kedves Glaser! Mi célt szolgál az, hogy a tepsit fel kell forrósítani? Eddig ilyennel még nem találkoztam. 240 fok nem sok? Mindez azért érdekel, mert tetszik a recept és meg akarom sütni, de nem szeretném elrontani. Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! En 240 fokon sütöttem, es tökeletes lett. Ha nem akarod nem muszaj a tepsit felforrositani, vagy sütheted akar alacsonyabb höfokon, de abban az esetben nem lesz elegendö a 15 perc a süteshez. Üdv: Maria
Szia! Sima ásványvíz vagy szénsavas kell.Köszönöm!
Szensavas asvanyviz kell.
Kedves Nosalty! Itt talán észreveszitek! Még tavaly írtam egyik receptemnél - ezt tudnotok kell, melyikhez, jelzi Nektek - egy kérést, semmi nem történt!!! Tegnap ismét, ma szintén - LEGYETEK OLYAN KEDVESEK, HOGY MINÉL EL?BB "AZT" MEGOLDJÁTOK!!! "Örülök", hogy minden szakáccsal "egyformán" bántok!!!! Üdv.: Walaky / JUDYTH59