Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta Méri konyhájából

Almás palacsinta Méri konyhájából
Almás palacsinta Méri konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nagyon szereti fahéjasan a palacsintát, megkért, hogy készítsek neki, és így jött, hogy rakok bele a palacsintába almát. Nagyon ízlett, és nem lehet megunni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fahájas porcukorral nagyon finom, ajánlom mindenkinek, próbálja ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az egész tojásokat, a cukrot, sót, az élesztőnek csak a fele kell, ezt elmorzsoljuk, és a tejjel fokozatosan kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a reszelt almát. A tészta állaga sűrű, folyékony legyen, hogy majd tudjuk sütni.
  2. Letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  3. Ha megkelt, akkor jöhet a sütés, 1-1 kávéskanál olajjal palacsintákat sütünk belőle. Ha vékonyabbra szeretnénk, kevés vízzel lehet hígítani a tésztát.
  4. Majd kakaóval vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 569
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Méri

Mióta szakács: 2012.11.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás tésztájú palacsinta, kelt palacsinta, élesztős palacsinta almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-11-03 15:11

Összehasonlítottam több recepttel is, és (több mint) dupla adag alapanyagot használsz a receptet, mint a többiek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-11-03 14:52

Érdekes, ezt a receptet már egyszer megcsináltam, sehol sem látok feljegyzést. Már az összekeverésnél turmós, és csomós lett, hatalmas a mennyiség, plusz még a kelesztés! Az adag hatalmas és nagyon vastag, tehát meg sem tud sülni, totál nedves massza. Plusz még a csorgó olaj is, melyet elfelejtettél felsorolni a hozzávalók között. Az egész alapanyag, ami nem kevés, veszendőbe ment, teljesen ízetlen, és használhatatlan.

1319
finomliszt 50 dkg
tej 1 l
tojás 4 db
élesztő 50 g
alma 4 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 3 ek
1 csipet
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl