Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kuglóf

Almás kuglóf
Almás kuglóf
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almák lecsepegtetett leve vaníliapudinggal elkészítve finom kiegészítője a sütinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük az almákat, és a cukorral, fahéjjal hagyjuk lecsepegni, amíg elkészítjük a tésztát.
  2. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. (Itt szóktam sózni egy picit.)
  3. Az almát kinyomkodjuk és a tésztához keverjük.
  4. Egy kuglófformát kivajazunk, lisztezünk, majd a tésztát egyenletesen beletöltjük. Ízlés szerint tört diót szórunk a tetejére.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 987
elküldve: 6
receptkönyvben: 412
elkészítve: 21/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Eridor

Mióta szakács: 2010.07.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés almás, reszelt almás süti, olcsó őszi sütemény, almás-diós sütemény, kuglóf almával

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sat, 2015-10-03 11:51

Nekem ez egyáltalán nem sikerült, mintha nyers maradt volna a tészta belül, pedig ezer évig sütöttem és kívül már pirult. Sokat sütök kuglófot, ezzel a problémával még nem találkoztam, belül full "krémes" maradt. Talán túl nagyok voltak az almák, vagy nem tudom (pedig jól kinyomkodtam). Nekem nem működött.

Eridor
Eridor / Eridor Sun, 2015-10-04 19:07

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Talán csak a sütőink ennyire különbözőek. Nekem teflon bevonatú van, de igazad lehet, valamelyik összetevő nem egyezhetett meg a nálam kipróbált adagokkal, lehet pont az alma.
Még egyszer sajnálom, hogy elment rá az időd, és nem volt örömöd benne.

HKAnita
HKAnita Tue, 2013-10-15 17:16

Vajon ezt az almás dolgot úgy is meg lehet oldani, hogy az almákat beledobom a gyümölcs centrifugába és akkor meg van oldva a "reszelés" és a csöpögtetés is pillanatok alatt? :)

Eridor
Eridor / Eridor Wed, 2013-10-16 10:24

Nekem nincs gyümölcscentrifugám. Úgy is be bírod gondolom fahéjozni és cukrozni. Számomra ennél a lépésnél az ízesítés a fontos. Az biztos, hogy reszelgetni én sem szeretek.
Remélem ízleni fog.

Eridor
Eridor / Eridor Sat, 2013-01-05 11:22

Átmérője 28 cm, magassága 6,5 cm. Nekem kapcsos oldalfalú a formám, teflonos bevonatú. Teljesen meg szokott "kellni" a tészta, ezért ha neked kicsivel nagyobb a formád, akkor is szép lesz.
Remélem ízleni fog.

szbokore
szbokore Sat, 2011-01-29 11:49

Már másodszor fogom megsütni. :)
Férjemnek csomagoltam, hogy vigyen belőle ebédre, de a főnökének annyira ízlett, hogy mindet ő ette meg... :)
Nagyon finom!!!!

PTIMI
PTIMI Sat, 2010-12-25 09:42

sanos nekem nem nott fel es nem is sult at.ugy gondolom az alma volt tul ledus,pedig az ize jo lett volna!

Eridor
Eridor / Eridor Sun, 2010-10-17 14:14

Hú, ez nagyon jó ötlet, így még egészségesebb. Gratulálok hozzá. :)

gazso kata
gazso kata Sun, 2010-10-17 08:06

A hétvégén ezt készítettem el. Nagyon könnyű, és nagyon finom. Picit változtattam a hozzávalókon. Graham búzaliszttel és nádcukorral készítettem... isteni.:))
Már nincs :DDD

küszöb
küszöb Wed, 2010-09-22 23:25

 
Megsütöttem a sütit, végül mégis a dió mellett döntöttem. Még kihűlni sem volt ideje :-) Azt hiszem, ez mindent elárul! Nagyon finom volt! Még egyszer köszi a receptet!

Eridor
Eridor / Eridor Mon, 2010-09-20 19:09

Szia. Igen 2-2,5 dl számomra a "bögre". Kicsit savanykás almáink vannak, lehet, hogy édes almához kevesebb porcukor is elég. Javaslom, hogy kóstold meg, hogy mennyire édes a tészta.
A mogyoró finom, de almához is? Ezt rád bízom. Írd meg légyszíves, finom-e mogyoróval. :)
Remélem ízleni fog a családnak.

küszöb
küszöb Mon, 2010-09-20 13:40

 
Szia! Nagyon guszta a sütid, biztosan elkészítem! Az lenne a kérdésem, hogy a porcukor és a liszt esetében mennyi a "bögre"? Kb. 2-2,5 dl? Sajna nics itthon dióm, de van sótlan mogyoró, szerinted az is jó rá?
Előre is köszi: Edina

Eridor
Eridor / Eridor Sun, 2010-09-19 18:09

Szia, én a tetejére tettem a diót. Amint látod, nekem lapos kuglóf formám van, nem az a "domb" alakú. Ha neked a magas fajta formád van, akkor tényleg jobb, ha az alját szórod meg dióval. Számomra ez inkább dekoráció. Remélem ízleni fog. :)

eperszeletke
eperszeletke Sun, 2010-09-19 10:53

egy kérdés, a tört dió nem a forma aljára kell? mert ha kiborítom, akkor úgy lesz a tetején. nagyon guszta, biztos, hogy a héten meg fogom sütni. biztos nagyon jó illat kering a lakásban, amikor sül :)

771
alma 6 nagy db
cukor 4 ek
tojás 4 db
porcukor 150 g
finomliszt 150 g
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
dió 10 dkg
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál