Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma- tejkaramella süti

Alma- tejkaramella süti
Alma- tejkaramella süti
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti családi ebéd utáni desszertnek készült. Először nem ilyet szerettem volna, de amikor belegondoltam, hogy mennyire útjában lennék anyukámnak a tűzhely körül, amikor töltött rántotthúst készít, úgy döntöttem, hogy csak hűtős sütit csinálok.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát amilyen szorosan csak lehet, elrendezzük a kiválasztott formába.
  2. Meghámozzuk felvágjuk az almákat, majd egy tálba nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal, vigyázva, hogy ne a fahéj íze domináljon.
  3. A cukrot és a vajat összemelegítjük egy lábosban, amíg szép világosbarna színt kapunk, ezután apránként hozzáadjuk a tejet.
  4. Kb. 20 percet hagyjuk főni a karamellát, közben néha megkavarjuk.
  5. Ha kész a karamella, összeforgatjuk a reszelt almával. A babapiskótából még morzsáljunk a keverékbe, hogy felszívja a levet.
  6. Az egészet eloszlatjuk a piskóta réteg tetején. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon a krém.
  7. Ízlés szerint díszítjük. Én égetett cukorkából csorgatott kis tüskékkel díszítettem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 146
elküldve: 9
receptkönyvben: 277
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lujza

Mióta szakács: 2011.01.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

babapiskótás süti almával és karamellával, karamellás-almás süti babapiskótával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyleila
nagyleila Tue, 2013-01-29 16:43

Milyen jó, hogy "két szakács/cukrász nem fér meg egy konyhában" :) Tetszik a recept, alkalomadtán ki is próbálom :)

don-fr86
don-fr86 Sat, 2012-11-24 14:00

Tetszik a recept! És nagyon jól néz ki a dekoval!
Két kérdésem lenne:
-mennyi tejet használtál?
-mekkora formába raktad?

don-fr86
don-fr86 Sat, 2012-11-24 14:03

Már rájöttem.... :) egy sorba került a fahéj a tejjel és elkerülte a figyelmemet :) bocsi

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-04-05 16:49

Őrült jól néz ki ez az égetett cukros dekoráció a tetején, egyszerűen meseszép!!!! És a süti is biztos nagyon finom!

333
alma 2 kg
babapiskóta 40 dkg
vaj 100 g
cukor 20 dkg
tej 1 dl
fahéj 1 teáskanál