Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszósz a Maggitól

Sajtszósz a Maggitól
Sajtszósz a Maggitól
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dobd fel a virslit! A sajtkrémhez adj egy füstölt kockát, így az eredmény olyan lesz, mintha füstölt sajtból készítetted volna a krémet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb szószos edényben melegítsük a vajat forrásig. Szórjuk meg liszttel, és folyamatos keverés mellett, mielőtt teljesen besűrűsödne, tejjel engedjük fel, dobjuk hozzá az ízesítőkockát, és oldjuk fel benne teljesen.
  2. Ekkor jöhet a sajtkrém, forraljuk össze vele, ameddig teljesen fel nem olvad. Sűrűsödésig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről.
  3. Ha jól dolgoztunk, akkor egy folyékony állagú krémes szószt kapunk. Adhatjuk sült húsokhoz, zöldségekhez, tepsis sült burgonyához és frissen vágott zöldségek mellé mártogatósként.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 159
elküldve: 3
receptkönyvben: 900
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajtmártás, krémes sajtszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

261
füstölthús kocka 1 db
vaj 2 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tej 4 dl
krémsajt 10 dkg
sajt 10 dkg