r
Nosalty Logó

Ágica szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Ágica szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Összesen 2392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Összesen 9567 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Összesen 343 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    609.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    225 g
  • Koleszterin
    1520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7768.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3118 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4453 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3127 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 9567 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Elkészítés

Az 1. tésztához

  1. Az első számú tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A lehűtött tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és megsütjük, félretesszük, a másikat kinyújtjuk és ugyanabba a tepsibe tesszük.
  3. A második tésztát elkészítjük: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit, sütőport. A tojásfehérjéből habot készítünk, és a diós masszához adjuk.
  4. A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra, és megsütjük.
  5. A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot, és hűtőbe rakjuk.
  7. A lehűlt sütit szeleteljük, porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 203
  • 7 napos nézettség: 560
  • Össznézettség: 157649
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ágica szelet
TraRita 118 recept

Nem igazán emlékszem, hogy honnan származik a recept, jó pár éve birtokomban van. Nem sokszor sütöttem meg, de isteni finom. :) Igazi ünnepi sütmény, remélem sikerült időben megosztanom veletek, hogy karácsonyra elkészíthessétek! :) Nem fogjátok megbánni :))

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

A süti nagyon izgalmasnak t?nik, le is mentettem. A krémbe teljesen feleslegesnek tartom a zselatint, hiszen 2 csom puding 6 dl tejben elég s?r?, hogy ne kelljen zselatint is használni.

TraRita

Nem a s?r?sége miatt kell a zselatin, hanem azért, mert lágyabbá teszi a krémet. De ahogy gondolod! :)

Éva-Anyóca

Kedves Rita! Végre egy új finom csoda! :-)) Igen, karácsonyra is elkészítem,cseréltem , ahogy megláttam!!! :-))) ,- s?t, anyumnak is elkészítem januárban, a névnapjára:-))) Elmentve, köszönöm, és Neked is jó készül?dést kívánok az Ünnepekre:-)) Éva-Anyóca

TraRita

Szia Éva-Anyóca! Tényleg egy finom csoda! :) Lehet, hogy els?re macerásnak t?nik, de megéri! Kíváncsian várom a véleményed ha elkészítetted! Üdv: Rita

Olaszné Anci

Kedves Rita ! Nagyon guszta, elmentve ! Szép estét ! Anci

TraRita

Köszi Ancika! Ez is tuti jó :D Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! Koszi, hogy megosztottad velunk ezt a kulonlegesseget!

TraRita

Agi-ca-nak Ágica szelet :D :D Köszi!

Éva-Anyóca

Kedves Rita! Okosat fogok kérdezni: lapzselatinom van itthon, az is jó?, mert ha nem, pénteken még megyek Tescozni, és egyebek, úgyhogy veszek. Köszi a válaszodat, és szép napot! Éva-Anyóca

TraRita

Helló Éva - Anyóca! :)) A lapzselatin is jó megoldás, csak igazából nem tudom, hogy abból mennyi helyettesítheti a receptben leírt mennyiséget. Gondolom 1 lap elég bel?le. Hát segítettem-e?? Nem vagyok benne biztos :D:D Üdvözöllek: Rita

Éva-Anyóca

Kedves Rita! Tudod mit? Veszek zselatint, miért is ne,- de most már kipróbálom így is , meg úgy is:-)))) És majd beszámolok, milyen lett:-)) Köszönöm a válaszodat:-)) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Rita! Most jutok ide, hogy megköszönjem Neked a csodás sütit, finom lett, de nem ennyire szép, mint a Tiéd, nem baj, gyakorlat segít: anyum névnapjára a hó végén elkészítem, akkor már remélem, hogy finom és ilyen szép is lesz:-)) Nagyon szépen köszönöm:-)) Neked is kívánok nagyon jó évkezdést! Éva-Anyóca

TraRita

Szia Éva-Anyóca! Nagyon örülök, hogy sikeresen elkészítetted a sütit és ízlik :) Neked is minden jót! Üdvözlettel: Rita

ginipepe

Szia! Kérdezném, hogy a csokis diós tészta egyedül is megáll, vagy feltétlen szükséges hozzá a fehér is hogy megtartsa? Csak mert gluténmentesen szeretném sütni, és ha megáll egyedül, akkor ez egy újabb versenyz? lehetne az igazán klassz sütijeink között, mert valahogy a gluténmentes liszttel készített sütik nem annyira finik, és inkább olyanokat próbálok vadászni, amibe egyáltalán nem kell lisztet tenni.:)

TraRita

Szia! Sajna nem tudom :( De próbáld ki, szerintem nem lenne úgy se rossz. De akkor a tetejére sem lesz tészta. Csak a diós tészta és a krém, az is fini :) Ha elkészítetted írd meg légyszi milyen lett :D

Bea-

Kedves Rita! Ez a süti volt az els?, amit az oldalról megsütöttem kezd?, mondhatni hobby szakácsként. Nagyon finom lett! A családnak is elnyerte a tetszését! Mindenkinek csak ajánlom! Köszönöm a receptet! :) Üdv: Bea

TraRita

Szia Bea! Örülök a sikerednek! Bátran süss, én is azt teszem :D Minden jót! Üdv: Rita

scarlett69

A krémeket felvert tejszínhabbal v akár Hulalával is lazábbá lehet tenni, érdemes kipróbálni. :))

dreschereva

Elkészítettem,nagyon jól sikerült!Finom!

TraRita

Örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Kedves Rita ! Most akadtam a válaszodra. Azért abban vitatkoznék veled, hogy zselatint a krém "lágyítására" használnánk. Éppen azért teszünk bármibe (kocsonya, tejszín stb) zselatint, hogy azt "állóvá" tegye semmiképpen nem lágyabbá.

jerika69

Elkészítettem Isteni finom ,azt hiszem ez lesz a Nagy kedvencünk ! Én csoki mázat tettem rá ha lehet mondani így még finomabb lett ! Köszönöm a receptet !!!! Erika

TraRita

Erika! Örülök, hogy ízlett a süti! Nagyon finom, nálunk is a kedvencek listáján szerepel :) Üdv.. Rita

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni, hogy nem sok az 1 egész csomag süt?por?? Nem érzik ki rajta?,

TraRita

Igen, akkor nem azt írom :) Nem fogod érezni az ízét :)

Törölt felhasználó

Beállok én is a sorba hogy dicsérjem ezt a süteményt! Nagyon finom, el?ször bajosnak t?nt az elkészítése de gyorsan megvan. Nekem sajnos a fels? lap darabokra tört, legközelebb zsírpapírt teszek alá vagy a tepsi hátulján sütöm. A tiéd hogy maradt egyben? Üdv: Ági

TraRita

Örülök, hogy nálatok is sikere van! :) Ráteszel egy rácsot vagy tálcát a tepsire és megfordítod. Ha kih?lt a tészta akkor pedig átfordítod a süti tetejére :D

Hozzávalók

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek