Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyaszörp

Áfonyaszörp
Áfonyaszörp
150 perc / előkészület: 120 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén olyan sok áfonyánk lett, hogy a fél falunak osztogattuk. Maga a gyümölcs nem jó ízű, de szörpnek, dzsemnek nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított áfonyát kézzel jól kinyomkodjuk, amíg a levét ki nem engedi.
  2. Hozzáöntjük a vizet, cukrot, citromsavat, nátriumot és a borkősavat. Ezt jól összekeverjük.
  3. Beleöntjük egy sűrű szövésű ruhába, lecsepegtetjük.
  4. Feltesszük kicsit forrni. Ha a tetején hab van, akkor leszedjük.
  5. Megvárjuk, hogy kihűljön a lé, és üvegekbe öntjük, majd leszűrjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szörp áfonyából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilia61
vanilia61 Sat, 2012-05-26 22:42

Szeretném tudni,melyik áfonya a kék vagy a piros?Mert én a kék áfonyából dzsemet,a pirosból befőttet szoktam készíteni.

1054
áfonya 4 kg
víz 1 l
cukor 50 dkg
citromsav 1 kávéskanál
nátrium-benzoát 1 kk
borkősav 1 kávéskanál