r
Nosalty Logó

Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából

Jenő Chef
Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pudingtészta

Narancsszósz

523
Kalória
6g
Fehérje
75g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
46.3g
Víz
143.8g
Koleszterin
904.5mg
Élelmi rost
54.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pudingtészta

Narancsszósz

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 523 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.9 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

Pudingtészta

  1. Miután megvan a kis lábasunk, lereszeljük a narancs héját, és az egyik felét beleöntjük a lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell. Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét, és hozzáadjuk a 10 dkg cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
  2. Ha mindezek benne vannak a lábasban, felrakjuk a tűzhelyre közepes lángon, és jó tíz percig, negyed óráig melegítjük közepes lángon. Néha kavargassuk meg, és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.

Narancsszósz

  1. A tésztához pedig először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. (Közben előmelegítjük a sütőt legalább 200 fokra.)
  2. Miután ez megvan, mehet bele az előzőleg habosra kevert két tojás.
  3. Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a fél csomag sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéj reszelt felét.
  4. Mindeközben a citrusos szirup is szépen elkészült, amit leveszünk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni. Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábosunk, és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup a szélén ki fog lógni.
  5. Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig öntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe, és ennyi.
  6. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra, és 1 óra 30 percig sütjük.
  7. Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, várjunk pár percet, míg hűl egy kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra, és így az alján található szirup a tetejére kerül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C

Nagyon fontos, hogy még mielőtt bárminek is nekiállnánk, izzítsuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra (de legalább 200 fokra), hogy az alatt a kb. tíz perc alatt, amíg összeállítjuk a tésztát, kellően átforrósodhasson. Keressünk egy kb. 15 cm átmérőjű kis lábast vagy hőálló tálat, amiben elkészíthetjük a pudingot.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek