Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából

Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
Gőzölt puding Jenő Chef konyhájából
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fontos, hogy még mielőtt bárminek is nekiállnánk, izzítsuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra (de legalább 200 fokra), hogy az alatt a kb. tíz perc alatt, amíg összeállítjuk a tésztát, kellően átforrósodhasson.

Keressünk egy kb. 15 cm átmérőjű kis lábast vagy hőálló tálat, amiben elkészíthetjük a pudingot.

hozzávalók / 4 adag

Pudingtészta

Narancsszósz

ajánlat

Hogy milyen bort, természetesen tokajit!

Szólj hozzá!

elkészítés

Narancsszósz

  1. Miután megvan a kis lábasunk, lereszeljük a narancs héját, és az egyik felét beleöntjük a lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell. Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét, és hozzáadjuk a 10 dkg cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
  2. Ha mindezek benne vannak a lábasban, felrakjuk a tűzhelyre közepes lángon, és jó tíz percig, negyed óráig melegítjük közepes lángon. Néha kavargassuk meg, és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.

Pudingtészta

  1. A tésztához pedig először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. (Közben előmelegítjük a sütőt legalább 200 fokra.)
  2. Miután ez megvan, mehet bele az előzőleg habosra kevert két tojás.
  3. Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a fél csomag sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéj reszelt felét.
  4. Mindeközben a citrusos szirup is szépen elkészült, amit leveszünk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni. Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábosunk, és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup a szélén ki fog lógni.
  5. Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig öntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe, és ennyi.
  6. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra, és 1 óra 30 percig sütjük.
  7. Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, várjunk pár percet, míg hűl egy kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra, és így az alján található szirup a tetejére kerül.
  • sütési hőfok: 130°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenő Chef

Mióta szakács: 2012.04.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puding sziruppal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72
72 Sat, 2018-03-03 09:08

Tisztelt Jenochef / Nagy öröm volt olvasni a receptet. elkészítettem és meglepetésemre valóban finom, ízletes és elég 4-főre !!! Az elkészítési idő kicsit ijesztő de megéri várni rá..
Köszönöm a család Kedvence lett .. :)

523
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
cukor 10 dkg