Vegetáriánus saláták
Sziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!
NosaltySziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!
NosaltyHúsmentes opciókat nyújtunk a vegetáriánus levesek kánaánján keresztül: sűrű fehérbab, selymes sültgomba és fütyülő sárgarépa is a jelöltek között!
NosaltyA paprikás önmagában egy erőteljesen húsos ételként él a fejünkben, pedig nem kell ennek minden szín alatt így lennie. Annyi minden más is landolhat a fűszeres szaftban, nézzük, például mi!
NosaltyNem csak a húsról szólt az idei év: gyakran kerestetek rá vega fogásokra is, mi pedig hoztuk nektek a finomabbnál-finomabb húsmentes recepteket. Ez a 10 volt a verhetetlen kedvenc.
NosaltyA vegetáriánus steak talán nem egy szókapcsolat, amire gyakran gondolunk, annak ellenére, hogy meglepően sok olyan zöldség van, amiből vastag, szaftos szeletek süthetőek. Nézzük, melyek ezek!
Lakos BenedekA legtöbb ünnep és jeles nap tradicionális menüje általában fittyet hány a húst nem evőkre – talán mégis az egyik legszembetűnőbben állatgazdag felhozatal Márton-nap alkalmával kerül elő. Ami természetesen érthető, hiszen a libalakoma mégsem lenne ugyanaz a combok és mellyek nélkül. Mégis, jobb, ha nem ér minket felkészületlenül az idei ünnep: válogassunk bátran az alábbi menü fogásai közül, és készítsünk el párat a nagy napra. Hogy spórolásból, kalandvágyból vagy a vegetáriánus vacsoravendégek boldogítása végett, az már mindegy.
Lakos BenedekA vegetáriánusok sem maradnak ki a pörköltözésből: tunkolható, maszatolható, szaftos, fűszeres és laktató zöldborsópörkölttel kedveskedünk nekik, ami ráadásul kevesebb, mint 30 perc alatt az asztalra varázsolható.
Lakos BenedekBizony, a pörkölt nem csak húsos lehet: a vegetáriánus magyarok többsége rendszeresen készít zöldséges verziókat. De vajon miből? Akadnak alkalmas és kevésbé jól helytálló zöldségek, ha húsmentesen készítjük a magyar klasszikust? A cikkből kiderül!
Lakos BenedekA nagy nyári bográcsozások alkalmával valahogy mindig a hús kerül a középpontba – mondjuk alapvetően érthető, hisz a szabadtüzes főzés hagyományosan nem egy zöldséges műfaj. Rázzuk le a tradíció béklyóit, főzzünk vegetáriánus bográcsételeket!
Lakos BenedekÉvekig azért nem ettem rakott krumplit, mert őszintén, nem láttam értelmét. Miután kivettem belőle a kolbászt, az üres krumpli-tojás-tejföl hármas hirtelen megszűnt isteni, szaftos egytálétel lenni, és ami utána maradt a tányéron, az olyan szomorú volt, hogy inkább felhagytam a készítésével és fogyasztásával. Egészen eddig a pontig, amikor az alábbi recept segítségével újraértelmeztem a húsmentes rakott krumplit.
Lakos BenedekTényleg érdemes odafigyelni, mennyi C-vitamint fogyasztunk, ugyanis egy új kutatás szerint C-vitamin magas dózisban bizonyos mértékű védelmet nyújthat a tüdőnknek a levegőben található finom részecskék káros hatásaival szemben.
Szász NóriA jó receptekből sosem fogyunk ki! Lássuk, mit főztünk ki mára!
NosaltyA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
Szász NóriA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...