7 örök kedvenc köret, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből

Vannak ételek, amelyek nélkül nem ünnep az ünnep. És ezeknek a főfogásoknak méltó körítés dukál: rakjuk hát tele az asztalt ezekkel a nélkülözhetetlen finomságokkal. Van itt minden, tessék válogatni, nem nyúlhatunk mellé egyikkel sem. Ki tudja, lehet, hogy a vacsora végén mindenki az általunk készített köreteket emlegeti majd... (x)

  1. 1.

    A legegyszerűbb krumplikrokett

    Ugyan nem a legünnepibb, mégis egy olyan klasszikus, amit kevés macerával az asztalra tehetünk. A kis falatkákat mindenki imádja, legyen gyerek vagy felnőtt.

  2. 2.

    Lilakáposzta-fasírt pankomorzsában

    Persze, kell a menübe párolt káposzta is, de még izgalmasabbá tehetjük a lila zöldséget, ha apró golyóbisokat sütünk belőle. A karácsonyi ételek méltó párja lesz így is.

  3. 3.

    Mézes-chilis sütőtök

    Egy téli zöldség téli köntösben: fűszeres, édes és sós egyben, ez a sütőtök az asztal ékszere lesz, ez garantált. Ráadásul meglepően egyszerű az elkészítése is.

  4. 4.

    Hagymás tört krumpli

    A krumpli szinte kiált a hagymáért és a zsiradékért, szeretne minél előbb hagymás tört krumplivá válni, hogy ilyen formában is boldogíthassa az ünneplő családot.

  5. 5.

    Narancsos lilakáposzta

    Ebben a párolt zöldséges köretben megtalálhatók a karácsony legaromásabb ízei a narancstól kezdve a csillagánizsig. Kár lenne kihagyni!

  6. 6.

    Hagyományos bécsi burgonyasaláta

    A szaftos, minden porcikájában ízletes saláta a bundázott húsok elmaradhatatlan társa, így a karácsonyi menüből sem hiányozhat.

  7. 7.

    Franciasaláta házi majonézzel

    A franciasaláta eleganciáján rengeteget emelhetünk, ha házilag készítünk hozzá majonézt. Ez abszolút nem ördöngösség, ráadásul a különleges alkalom is megkívánja az újdonságot.

Válaszd a főzéshez, sütéshez a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajakat! Tudj meg többet a Vénuszról ITT.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek