7 örök kedvenc köret, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből

Vannak ételek, amelyek nélkül nem ünnep az ünnep. És ezeknek a főfogásoknak méltó körítés dukál: rakjuk hát tele az asztalt ezekkel a nélkülözhetetlen finomságokkal. Van itt minden, tessék válogatni, nem nyúlhatunk mellé egyikkel sem. Ki tudja, lehet, hogy a vacsora végén mindenki az általunk készített köreteket emlegeti majd... (x)

 1. 1.

  A legegyszerűbb krumplikrokett

  Ugyan nem a legünnepibb, mégis egy olyan klasszikus, amit kevés macerával az asztalra tehetünk. A kis falatkákat mindenki imádja, legyen gyerek vagy felnőtt.

 2. 2.

  Lilakáposzta-fasírt pankomorzsában

  Persze, kell a menübe párolt káposzta is, de még izgalmasabbá tehetjük a lila zöldséget, ha apró golyóbisokat sütünk belőle. A karácsonyi ételek méltó párja lesz így is.

 3. 3.

  Mézes-chilis sütőtök

  Egy téli zöldség téli köntösben: fűszeres, édes és sós egyben, ez a sütőtök az asztal ékszere lesz, ez garantált. Ráadásul meglepően egyszerű az elkészítése is.

 4. 4.

  Hagymás tört krumpli

  A krumpli szinte kiált a hagymáért és a zsiradékért, szeretne minél előbb hagymás tört krumplivá válni, hogy ilyen formában is boldogíthassa az ünneplő családot.

 5. 5.

  Narancsos lilakáposzta

  Ebben a párolt zöldséges köretben megtalálhatók a karácsony legaromásabb ízei a narancstól kezdve a csillagánizsig. Kár lenne kihagyni!

 6. 6.

  Hagyományos bécsi burgonyasaláta

  A szaftos, minden porcikájában ízletes saláta a bundázott húsok elmaradhatatlan társa, így a karácsonyi menüből sem hiányozhat.

 7. 7.

  Franciasaláta házi majonézzel

  A franciasaláta eleganciáján rengeteget emelhetünk, ha házilag készítünk hozzá majonézt. Ez abszolút nem ördöngösség, ráadásul a különleges alkalom is megkívánja az újdonságot.

Válaszd a főzéshez, sütéshez a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajakat! Tudj meg többet a Vénuszról ITT.

Címlapról ajánljuk

Így hatnak a színek az érzelmeinkre és az egyéniségünkre

A színek képesek érzelmeket kiváltani és meghatározni a hangulatunkat. Bátran állíthatjuk, hogy egyéniségünk társalkotói. Színek. A divat alapelemei, születésünk napjától velünk vannak, és a pszichológusok szerint óriási hatással vannak a napi hangulatunkra. Mégis joggal kérdezzük: mi a kapcsolat a színek és az érzelmek között? A jól megválasztott színek növelik önbecsülésünket? Hogyan kombinálhatjuk őket az öltözködésben, hogy időtálló ruhatárat hozzunk létre?

Nosalty

További cikkek