Mit főzzek ma? Sajtos karfiolleves, sztrapacska és gesztenyés krémes éltet
Ha ezt olvasod, jó helyen jársz, mert életed ebédmenüje vár rád. Ez nem más lesz, mint sajtos karfiolleves, juhtúrós sztrapacska és gesztenyés krémes.
NosaltyHa ezt olvasod, jó helyen jársz, mert életed ebédmenüje vár rád. Ez nem más lesz, mint sajtos karfiolleves, juhtúrós sztrapacska és gesztenyés krémes.
NosaltySztrapacska minden mennyiségben, pogácsák, tészták, palacsinták, lepények túróval vagy juhtúróval, csak ma, csak nektek!
NosaltyAttól még, mert egy étel egyszerű alapanyagokból készül, nem kell szomorúnak lennie. Például a szerény krumpliból is főzhetünk olyan filléres csodákat, hogy csak na.
NosaltySztrapacska simán vagy kaporral, dödölle, rakott krumpli különféle variációkban, tepsis karfiol, rakott káposzta, sterc? Egy a biztos: mindegyikre került egy jó csomó tejföl!
NosaltyA tojásos nokedli szlovák kuzinját nem tudjuk nem imádni, a legjobb pedig, hogy alig pár alapanyagra van csak szükségünk hozzá, ezek nagy része ráadásul tuti van otthon mindenkinek. Úgyhogy irány a konyha, és készítsetek ti is sztrapacskát!
Rosanics PetraSzombaton kicsit több időnk van a főzésre, így olyan fogásokat hoztunk nektek, amelyek egy kicsit idő igényesebbek.
NosaltyA csütörtöki napon senki sem marad éhes, mert az édesburgonya-krémlevest nem más követi, mint az egyik legkalóriadúsabb kedvencünk, a sztrapacska! A desszert pedig a végső döfés: farsangi szalagos fánk. Jó étvágyat!
NosaltyMa sem panaszkodhattok majd arra, hogy éhen maradtatok. A sajtkrémlevest sztrapacska követi, de a meggyes-mákos rétes az, ami felteszi az i-re a pontot.
NosaltyCsírásgaluskának, nyögőnek és nyögvenyelőnek is nevezik a Nyírségben a hazánkban is népszerű, szlovák eredetű sztrapacskát, amelynek bár számos receptje van, mi most mégis a legkönnyebb, legfinomabb változatokat hoztuk el nektek.
NosaltyNem kell elővennünk a hitel- vagy bankkártyánkat, ha egy kis újdonságra vágyunk. Inkább engedjük szabadjára kreatív energiáinkat, és gazdálkodjunk azokkal a dolgokkal, amelyek már eleve otthonunkat díszítik.
Mucsi BlankaA fagyasztással sok pénzt és időt spórolhatunk, de nem mindegy, hogy milyen módon tesszük a húst a mélyhűtőbe. Mi most eláruljuk, hogy mire kell odafigyelned!
NosaltyA rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.
NosaltyVannak olyan konyhai gépek, amelyek látszólag csupán egy feladatot látnak el. A kenyérpirító is ilyennek tűnhet, pedig nem csak kenyér kerülhet bele.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A maradék sült krumplit, fájó szívvel ugyan, de sok esetben kidobjuk inkább, mert élvezeti értéke a nullához közelít. Mutatunk nektek néhány szuper praktikát, amivel viszont megmenthetitek a kidobás szélére sodródott hasábburgonyát.