A 4 alapvető répaszeletelési technika, amit ismerned kell

Csak random felszeletelni a répát? Na azt már nem! Napi Tippünkben összeszedtük a 4 legalapvetőbb répaszeletelési technikát, hogy ne csak az ételeid ízével, de a megjelenésével is elkápráztass mindenkit.

A répát lehet enni nyersen önmagába, mehet levesbe, készülhet belőle krém, sütheted, főzheted, párolhatod, de még sütemény is lehet belőle. Egy igazán sokféleképpen használható zöldség, azonban sokszor csak random felvágjuk, és nem foglalkozunk azzal, hogy is néz ki a végeredmény. Persze a répatortánál mindegy, hiszen lereszeljük, de máskor számít a megjelenés, ezért mutatjuk a legalapvetőbb szeletelési technikákat, amiket jó, ha ismersz. Jöjjenek a répaszeletelési praktikák!

A 4 alapvető répaszeletelési technika, amit ismerned kell

Alapvető szeletelési technikák

Először érdemes meggyőződni róla, hogy a vágódeszka stabilan áll a pulton, nem tud elmozogni, majd ellenőrizni, hogy biztosan élesek a késeid.

Ebben a videóban meg is nézheted, hogyan kell pontosan kivitelezni őket:

@crowdedkitchen Knife skills 101: how to julienne a carrot! What should we tutorial next?! 🔪 #knifeskills #howto #learnontiktok #cookingtips #healthyliving ♬ original sound - Crowded Kitchen

Julienne: A legalapvetőbb technika, mivel több másik is erre épül, később ezt látni fogod. Lényegében gyufaszál vékonyságú szeleteket kell kapnod a végén, amelyek 2,5-5 cm hosszúak és 3 mm vastagságúak.

Batonnet: Itt már kicsit vaskosabb négyszögletes rudakat célzunk meg, körülbelül 5 cm hosszúak és 6mm vastagok.

Baton: Ez nem egy hivatalos éttermi vágási technika, ugyanakkor az otthoni felhasználásra szuper lehet. A répa rudakat itt 7,5 cm hosszúak, és akár 1 cm vastagok is lehetnek.

Brunoise: Julienne rudakból vágott apró kockák 3x3x3 mm-es méretben.

Kis kocka: Batonnet rudakból vágott kis kockák 6x6x6 mm-es méretben.

Közepes kocka: Baton rudakból vágott közepes kockák 1x1x1 cm-es méretben.

Nagy kocka: Nagy kockák, amelyek nagyjából 2x2x2 cm méretűek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek