5 dolog, ami akkor is evésre késztet, ha igazából nem...
Ha te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaHa te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaSzépen lassan kezdenek megjelenni a húsvéti csokoládék a boltokban, most kiderült, mi lehet a korai megjelenésüknek az oka.
NosaltyNaponta főzöl otthon, mégis jobban esik megenni egy tál gulyáslevest vagy rántott húst akkor, ha anyukád, a nagymamád, vagy éppen egy étterem szakácsa főzte? Nem véletlenül ízlik jobban az étel akkor, ha nem mi készítjük.
NosaltyEgy kis kalandra invitálunk. Belépünk egy étterembe: bejárat, székek, asztalok, pult, berendezés. Ennyit látunk csak azonban? Lehetséges. Sok helyen azonban – tudatosan vagy kevésbé – élményelemek sorával élnek annak érdekében, hogy minél többet költsünk éttermi vendégként, sőt vissza is vágyjunk az adott helyre.
NosaltyNem túl jó a statisztika, ha a megfogalmazott és végül be is tartott újévi fogadalmak közötti különbségeket nézzük – de mi lehet az oka annak, hogy ilyen nehezen tartjuk magunkat ahhoz, amit elképzelünk az új évre?
Stuth-Nagy NikiAnyák napján nemigen szoktunk lélektani eszmecserét folytatni arról, hogy mit ettünk gyerekként, pedig mindenkinek megvannak a maga kedvenc gyerekkori ételei, és talán bele sem gondolunk, hogy ezek milyen fontos emlékek valójában. Rendhagyó ünnepi soraink következnek.
Karsai RoniDr. Lukács Liza pszichológus, aki maga is megjárta az evészavarok szélsőségeit, a túlsúly lelki hátteréről, akaraterőről és gyerekkori anorexiáról beszélt a 24.hu interjújában. Gondolatai mindenki számára tanulságosak lehetnek, még akkor is, ha semmilyen evéssel kapcsolatos problémával nem küzdünk.
NosaltyMeglepő következtetésre jutott egy friss tanulmány: az emberek 22 százaléka azzal marad csak kapcsolatban, akinek hozzá hasonló az ízlése az ételek terén is.
NosaltyA SALT-ban is kitavaszodott, és hiába van egyelőre cidri odakinn április végéhez képest, teljesen megújult szezonális menüsorral + egy izgalmas májusi programajánlóval is előrukkolt az étterem csapata.
NosaltyMit szólnál, ha azt mondanánk neked, hogy forrólevegős sütőben még darált húsos rakott krumplit is lehet készíteni? Igaz, ami igaz, eszközölni kell pár változtatást az eredeti recepten, de ígérjük, hogy ez nem ront majd a fogáson, sőt!
NosaltyA sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Lakos BenedekCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.
Ismerős ízekkel, olaszos fűszerekkel és isteni aromákkal támad a mai menünk. Lesz itt tárkonyos legényfogó leves, milánói makaróni és kávés keksz is.