7-ből 1 ember szakítana a párjával, ha nem szereti ugyanazokat a kajákat, mint ő

Meglepő következtetésre jutott egy friss tanulmány: az emberek 22 százaléka azzal marad csak kapcsolatban, akinek hozzá hasonló az ízlése az ételek terén is.

Ezer oka van annak, amiért a párkapcsolatok tönkre mehetnek, és úgy tűnik, a kaja az egyik legfontosabb: meglepően sokan, a megkérdezettek 22 százaléka szakítana valakivel azért, mert nem ugyanazokat az ételeket szereti, mint ő.

A Peperami Chicken Bites vállalat összesen több mint kétezer embert kérdezett meg az ételek és a párkapcsolatok közötti viszonyról, és nem egy megdöbbentő következtetésre jutott. A megkérdezettek 14 százaléka vetne véget egy egyébként jól induló kapcsolatnak is az ízlés ütközése miatt, 11 százalék az első randi után hagyná ott a másikat, ha nem tetszene neki, amit rendelt. A válaszadók 30 százalékának fontosabb az étel, mint a szex.

A felnőttek egynegyede gondolja úgy, hogy ha hasonló az ízlésük az ételekben a másikkal, az annak a jele, hogy jól megy a randi, és összeillenek. Szakértők szerint ez nem csoda: az emberek életében nagy szerepet játszik az evés, és sokat elárul valakiről az is, hogy mit szeret. A randizás során pedig fontos, hogy kiderüljön, a másikkal egy hullámhosszon vagyunk-e.

Az hagyján, hogy 7-ből 1 ember a kapcsolatot is beáldozza a különböző ízlés oltárán, de 8-ból 1 ember még az első randin is felállna, és elsétálna, ha nem tetszene neki, amit a másik rendel. A kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb randiétel a csirke, és az igazi nyertes az olasz kaja, ami a válaszadók 46 százaléka szerint tökéletes választás az első randevúra.

A legrosszabb választások közé esnek a nagyon hagymás ételek (36 százalék), a borda (14 százalék), de futott még a kukorica, a hal és a szusi is. 10-ből 4 embernek egy randevún öt perc alatt már megvan a véleménye a partnerről, a válaszadók egyharmada pedig otthon főzött ételt preferál egy elegáns, drága étterem helyett.

A szakértők kiemelték: nem gondolták, hogy az ételválasztás ennyire meghatározhatja a romantikus kapcsolatainkat, de most már egészen biztos, hogy nem mindegy, mit rendelünk az első randin.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Stuth-Nagy Niki

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek