nyári ételek

Íme a rántott cukkini, ami lédús, és extra ropogósra sül...

A rántott cukkini igazi nyári étel, legalábbis nálunk szinte mindig csak az év legmelegebb évszakában sült sercegve a zsemlemorzsás bundába forgatott cukkini vagy patisszon. A leggyakrabban rizzsel és tartármártással készülő fogás most új szószt kap, és ami a legfontosabb, hogy a bunda extra ropogósságáért és a cukkini lédús élvezetére is új kísérletet tettem. Jelentem, sikerrel.

Hering András

Mégis mit esznek a húsimádók a hőségben?

Ahogy szökik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy veszítik el sokan az étvágyukat. Nemhogy összetett és kiadós ételeket nem kívánnak, hanem úgy általában semmit sem – beérik hűsítő italokkal, hideg levesekkel, főzelékekkel és gondolni sem akarnak a húsokra. De mi van a húsimádókkal, akik még ilyen melegben sem tudnak és akarnak lemondani a finom, szaftos falatokról? Ilyenkor is lehet húst enni, de nem mindegy, hogy készítjük el.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek