Mit főzzek ma? Becsinált leves, citromos csirke és duhaj-szelet a...
A mai menü tele lesz izgalmasabbnál izgalmasabb, tejszínes fogásokkal.
NosaltyA mai menü tele lesz izgalmasabbnál izgalmasabb, tejszínes fogásokkal.
NosaltyDaralevessel kezdünk, amibe zöld gombócok úsznak, a főételünk magyaros nokedli lesz, míg lekváros reszelt gondoskodik az édességről.
NosaltyFőzzünk mára egy fehérboros gombóclevest, egy vegetáriánus pörköltet zöldborsóból valamint süssünk desszert gyanánt egy ízes vargabélest.
NosaltyKár lenne lemaradni egy ilyen menüről: paprikás burgonyaleves, babos sertésszűz és banános sajttorta bolondít ma.
NosaltyGörög citromos levest főzünk ma, utána egyszerű hummusztálat készítünk, ami főzés nélkül is laktató lesz, és édességet is kapunk, meggyes-mákos sütemény formájában.
NosaltySzín- és ízkavalkád jellemzi a mai menünket: a citromos tojásleves pasztellje mellé harsány zöldségek rakódnak, a cukorsokkot pedig mákos tészta enyhíti.
NosaltyMindenkinek jut ebből a gazdag és laktató ebédből, ami már itt összeállt. Elemei: mascarponés sültpaprika-leves, kínai édes-savanyú csirke és áfonyás ökörszem.
NosaltyKészüljön ma a konyhában gazdag és tartalmas palócleves, főétel gyanánt csak egy könnyed salátát dobjunk össze, végül gesztenyés kiflivel édesítsünk.
NosaltyPulykaragulevessel indítunk, és ha ez még nem lenne elég, egy fetás-spenótos lepényt fogyasztunk majd főétel gyanánt. Persze a desszert sem marad le: lisztmentes, citromos-mákos szelet vár.
NosaltyJókedvhozó napi menüben részesülhet mindenki, csak chilis eperlevest, cukkinilasagnét és ricottatortát kell hozzá készítenie.
NosaltyMájusi napra májusi menü jut: borsókrémleves, resztelt máj és rebarbarás pite a kínálat.
NosaltyFőzzünk-főzzünk valamit, azt is megmondom, hogy mit: paprikával fűszerezett krumplilevest, tepsis csirkecombot és epres tejberizst.
NosaltyKi korán kel, csodás ebédet lel, mégpedig egy tál lasagne-leves, szaftos, tejfölös csirkecombok és édes tejbegrízgaluskák képében.
NosaltyKorábban még talán nem kóstolt, azonban isteni fogások alkotják a mai menü gerincét: kolbászos vöröslencse-krémleves, csirkefasírtos tészta és mákos kalácsrózsa.
NosaltyA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyFelhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!
Nosztalgiázzunk egy kicsit, és nézzük meg, hogyan készít palacsintát a három híres bemondónő.