Itt már előbújtak az első medvehagymalevelek

A Mecsekben már előbújtak az első medvehagymák.

Az ország legismertebb medvehagymatermő területét, a Mecseket hamarosan ellepi a medvehagyma – az első zöld levélkék már megjelentek, idén is bőséges termés várható. A gyűjtésre vonatkozó szabályok nem változtak, írta honlapján a Baranya vármegyei hírportál.

Itt a medvehagyma szezon, itt már előbújtak az első levelek

Gazdag medvehagymatermés várható az előjelek szerint. A január végi időjárás, akár esett, akár nem, vagy éppen fagyott, menetrendszerűen előcsalogatja az első medvehagymalevélkéket, amelyeket gyakorlott természetjárók is csak hosszas keresgélés során lelnek meg

– tájékoztatta a hírportált az egyik olvasójuk.

Az is a szezon közeledtét mutatja, hogy a Mecsekerdő Zrt., mint az érintett területek kezelője, már kiadta a gyűjtésre vonatkozó aktuális tájékoztatóját. Ezek alapján a tavalyihoz képest nem történt változás, a társaság továbbra is a 2009. évi, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény értelmében jár el.

Az állami erdőben – nem védett területen – csak az egyéni szükségleteinek megfelelő, azaz naponta fejenként 2 kilogramm mennyiségű gomba, gyógynövény – így medvehagyma-levél is – gyűjthető külön engedély nélkül. Ha valaki ennél nagyobb mennyiséget kíván gyűjteni, azt csak az erdőgazdálkodó engedélyével teheti.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek