maradék

Napokig főzhetsz vásárlás nélkül, ha így tervezed a hetet

Néha érezhetjük úgy, hogy a konyhai feladatok monotonná válnak, a főzés unalmas lesz, a kreativitásunk pedig teljesen eltűnik. Egy ilyen helyzeten nehéz túllendülni, de egyáltalán nem lehetetlen. Szerencsénkre a január a fogadalmak hónapja, így az év első heteiben gatyába rázhatjuk az afférjainkat néhány apró konyhai feladattal. Ez itt a Januári Fogadom első része, ahol a kamrát vesszük össztűz alá.

Lakos Benedek

Így tervezd meg a heti menüt, avagy legyen a húslevesből...

Manapság újra nagyon fontos szempont, hogy minél takarékosabban és előrelátóbban főzzünk, hiszen nemcsak környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból, de a gazdasági nehézségekkel, elszálló energiarákkal terhelt időben sem mindegy, hogy az alapanyagokat milyen hatékonyan tudjuk felhasználni, a maradékot pedig megmenteni.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!