5 konzervbaki, amit jobb elkerülni főzés közben
Gyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.
Lakos BenedekGyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.
Lakos BenedekKonzerv zöldségekkel főzni nagy könnyebbség, hiszen szinte azonnal felhasználhatjuk a fémdobozok tartalmát hideg és meleg fogásokban egyaránt. Persze – mint mindennek – ennek az élelmiszercsoportnak is van hátulütője, ami nem más, mint a fémes mellékíz. A Napi Tipp szerencsére segít eltüntetni ezt a kellemetlen aromát, nézzük, hogyan!
Lakos BenedekKonzervet nagyon sok ételhez használunk: hüvelyeseket, paradicsomot és más zöldségeket, gyümölcsöket is hazaviszünk a kis fémdobozokban. De ezeken túl valami más is van még a konzervben, ami sokaknak dilemmát okoz. A Napi Tippben kiderül, mi ez, és mi a teendő vele.
Lakos BenedekBabkonzerv valószínűleg minden háztartásban lapul bőséggel, hiszen olcsó, laktató és sokszínűen felhasználható alapanyag. Nézzük, milyen izgalmas fogások sülhetnek (és főhetnek) ki belőle!
Lakos BenedekA paradicsom hivatalosan csak nyáron szezonális, van azonban megannyi különböző feldolgozott formája, amelyek ugyan elsőre ugyanolyannak tűnhetnek, mégsem mindegy, melyiket választjuk közülük.
Lakos BenedekAmikor nagyban dúl a tél, és sehol egy szép, érett paradicsom a láthatáron, akkor ugyan mihez kezdhet az az ember, aki mégis valami paradicsomosat kíván enni? Nos, konzervet használ! És mit főz belőle? Lássuk!
Lakos BenedekA bab mellett talán az egyik leggyakrabban (és legszívesebben) fogyasztott hüvelyes a csicseriborsó. A hummusz mellett rengeteg más ételbe is kerülhet, ezeket találhatjuk ebben a listában.
NosaltySzeretnénk egy villámgyors, tápláló és ízgazdag kencét, amit az összes étkezés alkalmával kenhetünk kenyérre, zsömlére, tortillatekercsbe, vagy bármilyen más péktermékre? A megoldás egy-egy konzervben rejlik, nyissuk fel, és készüljünk életünk meglepetésére.
Lakos BenedekA gyorsan rohanó hétköznapokon néha nincs kedvünk a tűzhely mellé állni és főzni. Az ilyen esetekben segítségünkre siet néhány alapanyag, amelyekből hidegen is ízletes és tápláló fogásokat dobhatunk össze.
Lakos BenedekVan úgy, hogy nem esszük meg a teljes konzerv kukoricát vagy tonhalat. A maradékok tárolása azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan történik, sok minden múlik rajta.
Lakos BenedekSokan élnek abban a tévhitben, hogy kizárólag azok jutnak a szervezet számára elegendő tápanyaghoz, akiknél az ebédbe hús is kerül. Pedig a hüvelyese segítségével, amellett, hogy színesen táplálkozhatunk, gazdag és tápláló fogásokkal jutalmazhatjuk meg a testünket. (x)
HirdetésA hüvelyesek méltatlanul elhanyagolt élelmiszercsoportja tele fehérjével, rosttal, vitaminnal, antioxidánssal vetekszik minden más növényi élelmiszerrel - a lencse-, borsó- és babfélék gyakorlatilag superfoodnak számítanak, ezért érdemes és hasznos hetente többször becsempészni őket étrendünkbe. Szerencsére nemcsak frissen, hanem fagyasztva, és a legkényelmesebb kiszerelésben, konzervben is évezhetjük jótékony hatásaikat! (x)
HirdetésPár szuper ötletet mutatunk, melyekkel, mielőtt az első, friss tavaszi idényzöldségek megérkeznek, fel tudjátok tölteni a vitaminraktáratokat – ezekkel könnyűszerrel áthidalható bármely vitaminhiányos időszak. (x)
HirdetésKészíts az uncsi és megszokott bableves-borsófőzelék-sárgaborsófőzelék hármasán túl jóval érdekesebb és izgalmasabb fogásokat a száraz hüvelyesekből. Segítünk! (x)
HirdetésHa megnézed a videót, egészen biztos, te is egyszerre a homlokodra csapsz, hogy ez a trükk eddig miért nem jutott az eszedbe! Napi Tippünk következik!
NosaltyA göngyölt, aszalt szilvás hús mellé ma nem levest kínálunk, hanem majonézes kukoricasalátát kéksajttal és almával, mely, ha előző napról maradt, az sem baj! A desszert pedig csodás hólabda, kókusszal, csokitetővel.
NosaltyHa azok közé tartozol, akik odafigyelnek az egészségükre, és ezért hajlandóak is tenni, akkor ez az ajánlat neked szól a Lidlből. A legjobb téli immunerősítő most 32 százalékkal olcsóbban kapható!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
A dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...
Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper ...