5 konzervbaki, amit jobb elkerülni főzés közben
Gyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.
Lakos BenedekGyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.
Lakos BenedekKonzerv zöldségekkel főzni nagy könnyebbség, hiszen szinte azonnal felhasználhatjuk a fémdobozok tartalmát hideg és meleg fogásokban egyaránt. Persze – mint mindennek – ennek az élelmiszercsoportnak is van hátulütője, ami nem más, mint a fémes mellékíz. A Napi Tipp szerencsére segít eltüntetni ezt a kellemetlen aromát, nézzük, hogyan!
Lakos BenedekKonzervet nagyon sok ételhez használunk: hüvelyeseket, paradicsomot és más zöldségeket, gyümölcsöket is hazaviszünk a kis fémdobozokban. De ezeken túl valami más is van még a konzervben, ami sokaknak dilemmát okoz. A Napi Tippben kiderül, mi ez, és mi a teendő vele.
Lakos BenedekBabkonzerv valószínűleg minden háztartásban lapul bőséggel, hiszen olcsó, laktató és sokszínűen felhasználható alapanyag. Nézzük, milyen izgalmas fogások sülhetnek (és főhetnek) ki belőle!
Lakos BenedekA paradicsom hivatalosan csak nyáron szezonális, van azonban megannyi különböző feldolgozott formája, amelyek ugyan elsőre ugyanolyannak tűnhetnek, mégsem mindegy, melyiket választjuk közülük.
Lakos BenedekAmikor nagyban dúl a tél, és sehol egy szép, érett paradicsom a láthatáron, akkor ugyan mihez kezdhet az az ember, aki mégis valami paradicsomosat kíván enni? Nos, konzervet használ! És mit főz belőle? Lássuk!
Lakos BenedekA bab mellett talán az egyik leggyakrabban (és legszívesebben) fogyasztott hüvelyes a csicseriborsó. A hummusz mellett rengeteg más ételbe is kerülhet, ezeket találhatjuk ebben a listában.
NosaltySzeretnénk egy villámgyors, tápláló és ízgazdag kencét, amit az összes étkezés alkalmával kenhetünk kenyérre, zsömlére, tortillatekercsbe, vagy bármilyen más péktermékre? A megoldás egy-egy konzervben rejlik, nyissuk fel, és készüljünk életünk meglepetésére.
Lakos BenedekA gyorsan rohanó hétköznapokon néha nincs kedvünk a tűzhely mellé állni és főzni. Az ilyen esetekben segítségünkre siet néhány alapanyag, amelyekből hidegen is ízletes és tápláló fogásokat dobhatunk össze.
Lakos BenedekVan úgy, hogy nem esszük meg a teljes konzerv kukoricát vagy tonhalat. A maradékok tárolása azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan történik, sok minden múlik rajta.
Lakos BenedekSokan élnek abban a tévhitben, hogy kizárólag azok jutnak a szervezet számára elegendő tápanyaghoz, akiknél az ebédbe hús is kerül. Pedig a hüvelyese segítségével, amellett, hogy színesen táplálkozhatunk, gazdag és tápláló fogásokkal jutalmazhatjuk meg a testünket. (x)
HirdetésA hüvelyesek méltatlanul elhanyagolt élelmiszercsoportja tele fehérjével, rosttal, vitaminnal, antioxidánssal vetekszik minden más növényi élelmiszerrel - a lencse-, borsó- és babfélék gyakorlatilag superfoodnak számítanak, ezért érdemes és hasznos hetente többször becsempészni őket étrendünkbe. Szerencsére nemcsak frissen, hanem fagyasztva, és a legkényelmesebb kiszerelésben, konzervben is évezhetjük jótékony hatásaikat! (x)
HirdetésPár szuper ötletet mutatunk, melyekkel, mielőtt az első, friss tavaszi idényzöldségek megérkeznek, fel tudjátok tölteni a vitaminraktáratokat – ezekkel könnyűszerrel áthidalható bármely vitaminhiányos időszak. (x)
HirdetésKészíts az uncsi és megszokott bableves-borsófőzelék-sárgaborsófőzelék hármasán túl jóval érdekesebb és izgalmasabb fogásokat a száraz hüvelyesekből. Segítünk! (x)
HirdetésKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. visszahívja a Stockwell márkájú, 150 grammos fekete teát, mert a termékben a megengedettnél magasabb növényvédőszer-szintet találtak.
NosaltyÖrök kérdés: a telítetlen zsírtartalmú növényi olajok valóban az egészség zálogai? A Harvardon most erre keresték a választ.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Sok gyümölcs héja sajnos a kukában végzi, pedig gyakran ezek a részei a gyümölcsnek a leggazdagabbak tápanyagokban. Íme öt gyümölcs, amelynek a héja ehető, és akár a táplálkozásunkat is gazdagíthatja.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...