A legfinomabb zöldségek, melyekkel tél végén is feltöltheted a vitaminraktárakat

Pár szuper ötletet mutatunk, melyekkel, mielőtt az első, friss tavaszi idényzöldségek megérkeznek, fel tudjátok tölteni a vitaminraktáratokat – ezekkel könnyűszerrel áthidalható bármely vitaminhiányos időszak. (x)

Kimerült vagy, és úgy érzed, a tél végére teljesen felélted az energiatartalékaidat? Talán érdemes egy kicsit újragondolnod az étkezési szokásaidat – vajon elegendő zöldségfélét és hüvelyest fogyasztasz? A betegségek elleni védekezésben óriási szerepe van a változatos, növényi alapú étrendnek és a vitaminok fogyasztásának is, hiszen az immunrendszerünk támogatásának a kiegyensúlyozott étrend az egyik legalapvetőbb feltétele. A Bonduelle összegyűjtött néhány természetes vitaminbombát, amelyet érdemes beépítened a mindennapi étkezésbe.

Zöld levelesek

A leveles zöldségek, mint a spenót, sóska, kelkáposzta, mind-mind gazdagok C- és K-vitaminban, folsavban, de található bennük értékes kálium, magnézium, kalcium, illetve vas is.  

Cékla

A bíborszínű zöldség folsavban, B1-, B2-vitaminban egyaránt bővelkedik. Csodás színét antioxidáns hatású vegyületek, az úgynevezett antociánok adják. A téli hónapokban kétségkívül az egyik legjobb vitaminforrás, ráadásul számtalan módon elkészíthetjük. Megsütve például isteni fogás lehet!

Keress még több Bonduelle-receptet itt!

Lencse

A lencsében B1-, B2-vitamin, pantoténsav és folsav található, emellett értékes forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán, réz és a vas. Ezen felül élelmi rosttartalmával is büszkélkedhet.

+1 tipp: fogyassz hüvelyes zöldségekből legalább heti 2-3 alkalommal! Ezek a növények igazi superfoodnak számítanak, felhasználásuk ráadásul igen változatos lehet, hiszen készíthetünk belőlük leveseket, főzelékeket, de gondolhatunk rájuk köret vagy saláta, illetve a manapság igen népszerű krémek és mártogatósok formájában is.

Ha kedvet kaptál a zöldségek fogyasztásához, látogass el a Bonduelle weboldalára, ha pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokra lenne szükséged, böngéssz az Egészség rovaton!

Keress még több zöldséges receptet a Bonduelle oldalán itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk