5 konzervbaki, amit jobb elkerülni főzés közben

Gyakran főzünk konzervből – ezek a kényelmi termékek tényleg megkönnyítik az életünket a konyhában. Persze nem árt vigyázni velük: az alábbi baklövéseket például jobb messziről elkerülni.

A konzerv a modern háziszakács jóbarátja, ez nem vitás: mindegy, hogy hüvelyes, hal vagy paradicsom, a fémdobozba zárt alapanyagok nagyban meggyorsítják és maceramentesítik a főzést. De azért, mint mindennek, a konzervek használatának is vannak árnyoldalai, pontosabban olyan tényezői, amelyek belerondítanak ebbe a tökéletes képbe. Az alábbi bakik például mind ilyenek, próbáljuk hát őket kerülni.

Nézd meg galériánkban a konzervhasználat baklövéseit!

Konzervekből készíthető finomságok:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Fogadd meg ezeket a konyhai tanácsokat is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek