karalábé

#HÁZIMENZA – Hajdú Anna karalábés húsgombóca nem csak a kisfia...

Két évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. Az elmúlt epizódokban kisgyerekes anyukákhoz látogattunk el, akik a gyereknevelés mellett vezetnek háztartást és főznek a családra. Az utolsó részben Anna készített egy végtelenül egyszerű, ám annál ízletesebb karalábés fogást, amit még a nagymamájától tanult, de most már kétéves kisfiának készíti legszívesebben.

Hirdetés

7 nap 7 étel – Belevetjük magunkat a tavaszi ízek...

Nem szeretnénk nagyon elfogultak lenni, de sok szempontból a május az év egyik legszebb hónapja: zöldbe borul a táj, minden növény virágzik, van spárga, hamarosan jön a hazai eper, ezen kívül pedig rengeteg hazánkban is megtermő friss zöldség sorakozik a boltok polcain arra várva, hogy valami nagyon finomat készítsünk belőlük.

Nosalty

KARALÁBÉ, a titkos favorit: mutatjuk, hogyan használd izgalmasan

Az egyik leghétköznapibb zöldség, amelynek ilyenkor tavasszal foghatjuk ki a legzsengébb darabjait, sőt, harsogóan zöld, lágy ízű leveleiből is remek fogásokat készíthetünk, mégis sokan csak a húslevesben tudják elképzelni. Pedig a karalábé az egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldségünk, érdemes sokszor enni belőle.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek