japán konyha

5 japán savanyúság, ami ugyanolyan finom, mint a kovászos uborka

Gyakran mondják, hogy a japán étkezés három alapvető ételre épül: rizsre, levesre és savanyúságra. Talán nem túl nagy meglepetés, hogy a rizs kulcsfontosságú eleme a hagyományos japán konyhának. A leves – legyen az például miso – pedig biztosítja az elengedhetetlen umami ízt. Ezzel szemben a fanyar, pikáns és színpompás japán savanyúságok már kevésbé ismertek, miközben nem lehet teljes nélkülük egy klasszikus japán étkezés. Most csokorba szedtük neked a legfontosabbakat!

Dimashky-Korompai Tímea

Balaton Wine & Gourmet – itt a veszprémi gasztroünnep teljes...

A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői várják szeptember 29. és október 2. között Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet látogatóit. A kiállítók mellett a négy nap során összesen mintegy félszáz izgalmas program: Michelin-csillagos séfek és japán mesterszakács élményétkezései, bor, sake, whiskey, cava és jerez mesterkurzusok és vezetett kóstolók, borszakmai élménysátor, nagyszínpadi étel- és italbemutatók, valamint többek között a két vendégország, Japán és Spanyolország kulturális és kulináris programjai, kimono-show, taiko dobkoncert, flamenco előadás, paella- és sushishow.

Hirdetés

7 "otthon is menni fog" sushi, amivel bárkit lenyűgözhetsz

Nem kell félni a sushitól, tulajdonképpen egy végtelenül egyszerű találmány, ráadásul nagyon finom is. Ha nem akarunk rendelni, de mégis megkívántunk párat a kis japán tekercsekből, készítsük el őket otthon. Bónusz: a családnak, barátoknak le fog esni az álluk a konyhatudományunktól.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.