6 étkezési szokás, amitől a japán nők vékonyak maradnak

A japán nők kortalansága és törékeny alkata irigylésre méltó, és világszerte híres. De vajon mitől ennyire filigrán legtöbbjük?

6 étkezési szokás, ami megőrzi a japán nők vékonyságát és törékeny alkatát, avagy miért van az, hogy 18 évesen 13-nak, 30 évesen 18-nak néznek ki...a genetikán kívül.

1.) Kiegyensúlyozott étrend - mindenből keveset

Tévedés, egy tradicionális japán nő nemcsak sushit eszik, de tény, hogy rengeteg halat, tengeri eredetű élelmiszert, algát, zöldséget, szóját, rizst, gyümölcsöt és zöld teát fogyaszt. Étrendje változatos, főleg szezonális fogásokból áll, a magas kalóriatartalmú és zsíros gyorskaját pedig kerüli.

2.) A főzési technika

Az ételek saját ízét preferálják, nem fűszereznek túl

Inkább párolnak, főznek, grilleznek, roston sütnek, kevés olajon. A zöldségeket vékonyra szelik, mindennek megtartják a saját tápanyagát, nem főznek/sütnek túl semmit.

Az ételek saját ízét preferálják, nem fűszereznek túl, szerintük az túlzott megterhelés a gyomornak, májnak, vesének. A letisztult ízek jellemzik talán legjobban ételeiket.

3.) Nincs tele tányér!

Nem halmozzák tele a tányérokat

Az étkezés rituálé: lassan esznek, kicsi tányérokban és edényekben tálalnak, kis falatokat, evőpálcikával. Nem díszítik túl fogásaikat, az egyszerűség uralkodik. Minden ételfajtát külön tányérra raknak, de nem halmozzák őket tele.

4.) Rizs, rizs, rizs

A rizs, mint azt mi is jól tudjuk, alapvető alapanyaguk, és teljesen letisztultan, párolva eszik, só és zsiradék nélkül.

5.) A reggeli fontossága

A reggeli náluk a legfontosabb étkezés: több fogásból áll, leginkább halból, rizsből, misolevesből, algából és egy szójás-zöldséges ételből, ehhez pedig teát isznak.

6.) Szinte semmi édességet nem esznek

Édesség csak elvétve akad náluk, és az sem torta vagy krémes sütemény. Inkább egy rizslisztből készült fagyit vagy pár falat mochit (nyúlós, olykor fulladást is okozó rizsgombóc) preferálnak. Kevés cukor, kevés zsiradék, cserébe szép és lapos pocak.

Forrásunk volt: brightside


Még több cikk az étrendekről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...