A 8 legegészségesebb japán étel, amit beépíthetsz az étrendedbe

Ha szeretnél egy kicsit egészségesebben étkezni, vagy csak csökkenteni szeretnéd a kalóriabeviteledet, akkor mindenképpen érdemes lehet beépíteni egy-két egészséges japán fogást az étrendedbe! Most összegyűjtöttük neked, hogy mely japán ételek számítanak a legegészségesebbnek, illetve hogy milyen pozitív hatásokkal vannak a szervezetedre.

A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy az egészségesebb étkezés nem azt jelenti, hogy a péntek esti pizzát salátára cseréljük, hanem arról szól, hogy hosszú távon változtatunk a mindennapi étkezésünkön. Mert ahogy a mondás tartja : „Az vagy, amit megeszel”. A Japánban töltött egy évem alatt szerencsére nagyon megszerettem a helyi gasztronómiát, így később a szigetország konyhájához fordultam inspirációért, hogy segítsen az egészséges táplálkozás útjára térni, valamint hogy új és finom ételeket fedezzek fel anélkül, hogy bűntudatot éreznék.

A japán ételek nagyon jót tesznek az egészségnek

Köztudott a japánokról, hogy rendkívül hosszú életet élnek (főleg Okinawa szigetén, bár az utóbbi években csökkenni kezdett az ott élők élettartama), és a matuzsálemi kort a kutatók (részben) az étrendjüknek tulajdonították.

A hagyományos japán ételek ugyanis nagy mennyiségű ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaznak.

Így a legtöbb japán fogás nagyon gazdag rostokban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, illetve A-, C- és E-vitaminban. Ebből adódóan csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, fokozhatják a pajzsmirigy működését, és tele vannak antioxidánsokkal és jó baktériumokkal. Fedezd fel a következőkben, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek!

Nézd meg a galériában, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek

Még több japán különlegességről olvashatsz itt:

5 ízletes japán teafajta, hogy ne csak a matchát ismerd

Már biztosan hallottál arról, hogy Japánban kiváló minőségű zöld teákat állítanak elő. Nem véletlen, hiszen gyártásuk is az irigylésre méltó japán precizitást tükrözi. Bár bizonyos esetekben igen megosztóak lehetnek a japán teák, mivel egyesek szerint algához vagy leveles zöldekhez hasonló az ízük. Szerintünk ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a friss, összetett ízű, japán teák egy teljesen más kategóriát képviselnek. Ismerd meg őket ebből a cikkből!

Dimashky-Korompai Tímea

Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...